Komentara: 3
Pregleda: 2039
Foto

Crveni krst uručio priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

13.05.2024. u 12:26h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst uručio priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi u prostorijama Crvenog krsta, u petak, je upriličena svečanost u okviru koje su dodeljena priznanja Subotičanima koji su dragocenu tečnost donirali deset, odnosno dvadeset puta.

- Dobrovoljni davaoci deo sebe daju onima koje ne poznaju i to kako bi mu spasili život. To je jedan čin pred kojim se klajamo i koji je vredan poštovanja. Svako davanje krvi spasava čak tri života, a život je jedino što je vredno na ovom svetu. Važno je podvuči da nijedna operacija, bez obzira da li će biti potrebna transfuzija ili ne, ne može da započne ukoliko nisu obezbeđene rezerve krvi. To znači da ako nema davaoca, nema ni krvi, a ukoliko nema krvi neće biti ni operacija , odnosno ukoliko nema operacija vrlo često nema ni života. Krv je potrebna često i povređenima u saobraćajnim nezgodama, potom prilikom carskih rezova... Zato veliko hvala svim davaocima krvi, jer oni izdvajaju svoje vreme i nesebično, bez ikakve naknade deo sebe daju nekome nepoznatom - izjavila je dr Lidija Segedinčev,  zamenica sekretara Crvenog krsta Subotica.

Crveni krst uručio priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Na prigodnoj svečanosti, dodeljeo je preko 30 zahvalnica, a dobrovoljne davaoce pozdravili su i lekari iz Službe za transfuziologiju Opšte bolnice Subotica.

- Hvala dobrovoljnim davaocima na humanosti! Veliko hvala što pomažu da naša bolnica nema nedostataka krvi. Uverena sam da ćemo se viđati i na narednim akcijama - dodala je dr Nataša Anđelković iz Službe za transfuziologiju Opšte bolnice.

Izvor: Subotica.com
Uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi Uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi Uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi Uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi Uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi Uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi Uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi Uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 2 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2039
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

crveni krst subotica

dr lidija segedinčev

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.