Komentara: 0
Pregleda: 2667

Curi vreme za registraciju poljoprivrednih gazdinstava

17.03.2009. u 14:53h
Izvor: Građanski list
<p>Za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava ostalo je ne&scaron;to vi&scaron;e od dve nedelje, a u subotičkoj op&scaron;tini tek ne&scaron;to preko 2.500 poljoprivrednika zavr&scaron;ilo je proceduru obnove registracije, a to je tek oko 30 odsto ukupno registrovanih poljoprivrednika u pro&scaron;loj godini kaže Antun Vuković, direktor filijale Trezora u Subotici.</p>
Curi vreme za registraciju poljoprivrednih gazdinstava

Iako se veći broj prijavljenih očekuje u poslednje dve nedelje, Vuković ističe da je manji broj registrovanih i očekivao jer će prema ovogodišnjoj Uredbi subvencije dobiti samo oni koji plaćaju doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje. Ipak, prema njegovim rečima, bilo bi dobro da se registracija obnovi, jer će i oni koji neće dobiti subvencije imati pravo na refakciju za gorivo koja trenutno iznosi 1.200 dinara po hektaru obradive površine.

Oni koji ne obnove registraciju, prema Uredbi, još šest godina ostaju u pasivnom statusu, a tek nakon isteka tog roka, ukoliko ne obnove registraciju, brišu se sa spiska. Prošle godine u Subotici registraciju je obnovilo oko 6.200 poljoprivrednika, a prema Vukovićevoj proceni, ove godine taj broj bi trebalo da bude oko 5.000 poljoprivrednih gazdinstava.

 

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2667
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.