Komentara: 0
Pregleda: 1295

Da se zna ko kosi, a ko ne kosi

07.08.2010. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
Da se zna ko kosi, a ko ne kosi

Korovske biljka ambrozije čija polenova zrna izazivaju jake alergijske reakcije počela je sa cvetanjem. Naredne nedelje se očekuju kritične koncetracije njenih polenovih zrna u vazduhu i stoga još jednom apelujemo na građane da pokose korov u svome dvorištu i apeluju na komšije da urade isto, kako ne bi bili svedoci slika kao u ulici Georgija Dimitrova.

Kuća je obrasla korovom i ne održavanjem objekta dovodi se u pitanje zdravlje oko 10.000 Subotičana koji su alergični na polen pomenute biljke.

Javne površine trebalo bi da kontroliše komunalna, a privatne posede fitosanitarna inspekcija. Kako obavljaju svoj posao vidi se iz primera koji je snimila ekološka patrola.

Komšije našeg nesavesnog sugrađanina brinu o okolini. Kao što vidite u dvorištu i ispred kuće travnjaci su uređeni, trava podšišana i nema ambrozije.

Ovo je primer kako bi svi trebalo da uređuju okolinu, a naročito od 15.avgusta kada se očekuje da se u vazduhu nalazi preko 20 polenovih zna ambrozije, što izaziva jake alergijske reakcije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1295
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.