Komentara: 0
Pregleda: 1439

Đaci Hemijske škole zablistali na brojnim takmičenjima: "Iza nas je jedna od najuspešnijih školskih godina"

20.06.2024. u 08:12h
Izvor: Subotica.com
Đaci Hemijske škole zablistali na brojnim takmičenjima: "Iza nas je jedna od najuspešnijih školskih godina"

Đaci Hemijsko - tehnološke škole, u školskoj godini koja je na izmaku, zablistali su na brojnim takmičenjima iz različitih predmeta i sportskih disciplina. Iz ove obrazovno - vaspitne ustanove ponosno ističu da je iza njih jedna od najuspešnijih školskih godina ikada.

To, pre svega, dugujemo našim đacima koji su ostvarili fascinantna postignuća na takmičenjima, kao i njihovim profesorima koji su ih pripremali. Naši učenici su u ovoj školskoj godini osvojili čak sedam medalja na republičkim takmičenjima i to iz tri različita područja rada od četiri koliko ih ukupno imamo, što govori o jednom ujednačenom kvalitetu rada na šta smo posebno ponosni - počinje priču direktor škole, Nikola Matković - Deca su se okitila sa tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje na republičkim takmičenjima i naša škola zvanično ima najboljeg veterinarskog tehničara, najboljeg modelara odeće i naboljeg pekara u zemlji.

Đaci Hemijske škole zablistali na brojnim takmičenjima: "Iza nas je jedna od najuspešnijih školskih godina"

Po prvi put, učenik Hemijsko tehnološke škole osvojio je 1. mesto na matematičkom takmičenju Kengur bez granica.

- Na istom takmičenju osvojili smo i treće mesto. Uspesi na Kenguru bez granica su nas prijatno iznenadili i dali jedan podstek za dalje, tako da nam je cilj da se ovakvi rezultati ponavljaju iz godine u godinu - veli Matković - Srebrna medalja iz karatea na Školskoj olimpijadi govori u prilog činjenici da ni sport nismo zapostavili. Uspešno smo se takmičili na različitim nadmetanjima iz srpske i mađarske književnosti, a na internacionalnom takmičenju koje se tiče očuvanja nemačkog jezika naš đak je osvojio prvo mesto. Zaista imamo mnogo razloga za sreću i ponos i zahvalnost našim učenicima i njihovim mentorima. Mislim da smo sa ovim postignućima sigurno jedna od najuspešnijih škola u Srbiji.

Đaci Hemijske škole zablistali na brojnim takmičenjima: "Iza nas je jedna od najuspešnijih školskih godina"Osim po brojnim uspesima đaka, ova školska godina ostaće upamćena i po realizaciji tri veoma značajna projekta koja su umnogome doprinela unapređenju materijalno - tehničkih uslova za izvođenje nastave.

- U prvom polugodištu otvorili smo najmoderniju veterinarsku stanicu u zemlji koja se već uveliko koristi u nastavi. To je realizovano zahvaljujući podršci resornog ministarstva i Gradske uprave. Takođe, postavljen je i fitnes park u školskom dvorištu. Ovog leta počinje realizacija prvog dela projekta Regionalnog čelendž fonda u okviru kog će biti renovirano nekoliko školskih prostorija, ali i nabavljene najsavremenije pekarske i poslastičarske mašine ukupne vrednosti od oko 200 hiljada evra. Takođe, sa RCF potpisali smo i naredni ugovor u iznosu od 247 hiljada evra, tako da je pred nama realizacija projekata vrednih ukupno pola miliona evra. Uzevši sve ovo u obzir verujem da smo opravdali naš moto, a to je da smo škola znanja i veština.

Inače, Hemijsko tehnološka škola u narednoj školskoj godini upisaće više od 250 đaka u devet odeljenja.

Najznačajnija postignuća đaka u ovoj školskog godini

  •  Marjan Katančić, 1. mesto na Republičkom takmičenju iz pekarstva, mentor Danijela Mutabdžija
  • Anja Zec, 1. mesto na Republičkom takmičenju iz veterinarske medicine, mentor Milan Kosanović.
  • Dušan Vučković, 1. mesto na matematičkom takmičenju Kengur bez granica u kategodiji srednjih stručnih kola, mentor Marijana Matović.
  • Isidora Madžarević, 3. mesto na matematičkom takmičenju Kengur bez granica u kategodiji srednjih stručnih kola, mentor Vera Fradl.
  • Agneš Vaštag, 1. mesto na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola (disciplina: Izada odevnog predmeta od tekstilnih materijala), mentor Marta Talpai.
  • Dajana Kopilović, 2. mesto na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola (disciplina: Izrada krojnih slika), mentor Andrea Kareri.
  • Blanka Dulić, 2. mesto na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola (disciplina: Tekstilni materijali i tehnologija tekstilnih materijala), mentor Lidija Šljapić.
  • Aleksandra Antal, 3. mesto na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola (disciplina: Konstrukcija i modelovanje odeće), mentor Jelena Muminović.
  • Maja Vuletić i Dunja Drobac, 3. mesto na Republičkom takmičenju iz hemijske tehnologije, mentori Ibolja Fenjveši i Svetozar Toković.
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1439
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

nikola matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.