Komentara: 14
Pregleda: 4232
Video
Foto

Dan policije obeležen uz prikaz opreme i naoružanja

24.06.2024. u 12:25h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana policije i slave Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice, u centru grada organizovan je taktičko - tehnički zbor u okviru kog je sugrađanima predstavljen deo opreme, naoružanja i vozila koje policija koristi u svakodnevnom radu.
Dan policije obeležen uz prikaz opreme i naoružanja

Za plavu uniformu, pendrek, šlem i pancir najviše su se zainteresovali naši najmlađi sugrađani kojima su policijski službenici strpljivo odgovarali na pregršt pitanja vezanih za njihovu profesiju. Strpljiv je bio i policijski pas kog su mališani opkolili kako bi se fotografisali sa njim i pomazili ga.

Videla sam policijski automobil, dvogled, stenu za penjanje i vatrogasni kamion. Imala sam priliku da pomazim policijskog psa i presladak je, a vatrogasci su napravili penu pa smo uživali - navodi sedmogodišnja Dunja Sabo iz vrtića "Mali talenti" - Videla sam automobil koji vozi jedna policajka. Pustili su i sirene pa je bilo kao kada hvataju lopove. Posao policajca je težak, oni paze da uvek bude red, a najviše mi se dopadaju njihovi šlemovi - nadovezuje se šestogodišnja Lenka Đorđević.

Dan policije obeležen uz prikaz opreme i naoružanja

Mališani su imali priliku da se oprobaju u ulozi policajca ili vatrogasca - spasioca, a uz mentorsku podršku profesionalaca savladali su i osnove forenzike.

- Kombi sa opremom za forenziku je veoma zanimljiv. Zainteresovao sam se i možda se i ja jednoga dana budem bavio forenzikom. Dopala mi se i veštačka stena na koju smo se penjali, a pošto sam sada video kamion i opremu vatrogasaca i njihov posao mi deluje zanimljiv - ozbiljno će predškolac Lazar Maksimović.

Dan policije obeležen uz prikaz opreme i naoružanjaPripadnike Miistarstva unutrašnjih poslova, koji su Dan policije obeležili u druženju sa građanima, obišli su gradonačelnik Stevan Bakić, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov i načelnik subotičke policije Igor Velimirović.

Dan policije obeležen uz prikaz opreme i naoružanjaU pisanoj objavi na ličnom Fejsbuk profilu gradonačelnik Bakić je čestitao pripadnicima MUP-a današnji svečani dan, ističući da lokalna samouprava i Policijska uprava u Subotici, već godinama veoma uspešno sarađuju.

U želji da policija bude što opremljenija i efikasnija, Grad Subotica, putem gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja izdvaja ne mala sredstva za nabavku novih vozila i tehničko opremanje Odeljenja saobraćajne policije - napisao je Bakić. - Verujem da ćete svoj izuzetno težak, zahtevan i odgovoran posao pun odricanja i opasnosti i ubuduće obavljati časno, profesionalno i u skladu sa Zakonom, da ćete uvek biti uz svoju državu i svoj narod i da ćete i dalje biti uspešni u izvršavanju veoma teških zadataka koji su vam povereni.

Dan policije obeležen uz prikaz opreme i naoružanja

Inače, Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur- česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Izvor: Subotica.com
Dan policije na Trgu Dan policije na Trgu Dan policije na Trgu Dan policije na Trgu Dan policije na Trgu Dan policije na Trgu Dan policije na Trgu Dan policije na Trgu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 nedelje i 18 časova
Komentara: 14
Pregleda: 4232
Povezane teme

dan policije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.