Komentara: 23
Pregleda: 6641

Danas nema nastave u pojedinim subotičkim školama

05.05.2023. u 14:38h
Izvor: Subotica.com
Svi sindikati u Srbiji uputili su preporuku da se nastava u školama danas obustavi. Iako smo pokušali da dođemo do informacija, nadležni nam nisu dostavili podatke o tome u kojim subotičkim školama ima nastave, odnosno u kojim obrazovnim ustanovama su profesori došli na posao, ali se časovi ne održavaju.
Danas nema nastave u pojedinim subotičkim školama

Nezvanično saznajemo da je rad u potpunosti obustavljen u dve subotičke škole, a ima i onih u kojima je radni, ali nenastavni dan. U svih 12 škola koje su članovi Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine danas se radi uobičajeno.

- Po mojim informacijama nijedna subotička škola koja je naša članica nije obustavila nastavu uprkos preporuci NSPRV, to su učinili samo neki pojedinci koji su osećali potrebu i odgovornost da to urade - izjavila je Jelena Zejak iz GrO Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine - Nije trebalo ni juče da radimo, kao ni danas. Sve je trebalo da stane, čitavo društvo. Smatram da smo svi zakazali i da smo svi pali na ispitu zrelosti. Treba da se menjamo iz korena. Ovo je posledica neulaganja u prosvetu, centre za socijalni rad, zdravstvo, policiju. Treba raditi na jačanju svih ovih ustanova, kao i na jačanju porodice.

Danas nema nastave u pojedinim subotičkim školamaZejak je dodala da je odmah nakon tragedije u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine uputio zahteve Ministarstvu prosvete.

Mi smo te zahteve i ranije upućivali. Između ostalog, zahtevamo promenu nekih članova Krivičnog zakonika u cilju veće bezbednosti učenika i prosvetnih radnika. Naši zahtevi odnose se i na uvođenje suspenzije učenika, to znači da bi đak koji na primer izvrši neko nasilje bio suspendovan iz škole shodno težini prekršaja, a za to vreme bi sa njim radili roditelji, psiholozi i drugi - objasnila je sagovornica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 6641
Povezane teme

subotica srednje škole

osnovne škole subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.