Komentara: 27
Pregleda: 15668

Počela isplata 100 evra penzionerima, građanima dostupan i kontakt centar

15.05.2020. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Za oko 950.000 penzionera danas je počela isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra, koje će sutra moći da podignu u svojim bankama. Jutros je počeo da radi i kontakt centar putem kojeg građani mogu da se prijave za dobijanje ove pomoći.
Počela isplata 100 evra penzionerima, građanima dostupan i kontakt centar

Penzionerima koji prethodno nisu imali otvorene tekuće račune, već su novac primali na kućnu adresu, za potrebe isplate jednokratne novčane pomoći otvoreni su namenski računi u banci "Poštanska štedionica" i oni će novac moći da podignu i u najbližoj pošti. Nakon što podignu novac, namenski računi biće ugašeni.

- Danas kreće isplata novčane pomoći od 100 evra, a najpre će taj novac dobiti 950.000 penzionera, koji će već sutra moći da ga podigu u svojim bankama. Onda krećemo sukcesivno da isplaćujemo i korisnike novčane socijalne pomoći - rekao je Siniša Mali, ministar finansija, uz napomenu da je reč o ukupno 2 miliona ljudi.

On je dodao da je danas počeo da radi i kontakt centar, te tako svi punoletni građani pozivanjem broja 0800 101 100 mogu da ostvare pravo na pomoć od 100 evra. To je još jedna opcija za prijavu, pored prijave koju mogu da podnesu elektronski putem sajta Uprave za trezor. Ministar je naglasio da će isplata za sve ostale građane ići sukcesivno, te da će do prve nedelje juna biti isplaćena svima, ranije nego što je prethodno bilo najavljeno. On je podsetio da je ostavljen rok da se svi prijave do 5. juna, a da bi proces isplate celog iznosa za sve trebalo da bude završen najkasnije dva dana nakon tog roka.

- Kontakt centar je noćas pušten u rad i već od jutros imamo 1.711 prijava - precizirao je i dodao da je impresionan cifrom od 3.080.000 građana koji su se od srede prijavili preko elektronske aplikacije. Kada se na taj broj doda još dva miliona građana za koje isplata kreće danas, onda se dolazi do 5 miliona ljudi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 15668

Povezana vest

Povezane teme

siniša mali

jednokratna isplata

pomoć od 100 evra

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.