Komentara: 3
Pregleda: 6384

Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani"

05.09.2016. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
Redakcija magazina "Dani" po drugi put organizovaće Dane savremene srpske karikature u Subotici.
Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani"

Konkurs za najbolju karikaturu na temu "Grad Subotica" je otvoren, a najbolji radovi biće izloženi na izložbi sredinom oktobra.

- Konkurs će biti otvoren do kraja septembra. Prošle godine je na konkurs stiglo 124 rada 43 autora, što je, ako znamo da se oko 50 ljudi u Srbiji bavi karikaturom, izuzetan uspeh – ističe poznati subotički karikaturista Milenko Kosanović. - Svaki autor može poslati do pet originalnih radova, koji nisu nagrađivani na drugim konkursima, a za najbolje su predviđene nagrade od 50.000, 30.000 i 20.000 dinara. Očekujemo dobre i zanimljive radove jer Subotica ima kapacitet da postane prava destinacija karikature u Srbiji.

Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani"

U godini kada magazin "Dani" beleži četvrt veka postojanja, list je, posle brojnih problema, dobio novo rukovodstvo i redakciju.

Magazin "Dani" u novom ruhu

Nakon pet meseci pauze, iz štampe je izašao novi broj magazina „Dani“, jedini mesečnik na ćirilici u Subotici. Okosnicu 952. broja, pored tekstova nekoliko iskusnih novinarskih pera, čine tekstovi uglavnom mlađih autora, koji donose potpuno drugačiju koncepciju ovog lista u odnosu na dosadašnju.

U prvom  broju „Dana“ koji je delo novog tima, možete pročitati tekstove o Subotičanima koji su zadužili grad a on ih zaboravio, o Štefaneku i Kaliniću, o turizmu u Subotici, o tome ima li nade za potamneli panonski biser-Palićko jezero i dr.

Po rečima direktora, glavnog i odgovornog urednika, Vladana Stefanovića, ćirilični mesečnik u novom ruhu ima potencijal da postane subotički magazin kulture i življenja.

Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani"

- List će imati dve ravni, subotičku i vojvođansku i neće se baviti dnevnom informativom već aktuelnim i problemskim temama. Uskoro će biti pokrenut i sajt, koji će imati dva dela - dnevne informacije i tekstove iz magazina, a njime želimo da obezbedimo i elektronsko informisanje na ćirilici – najavljuje Vladan Stefanović. - Magazin je štampan u hiljadu primeraka, a kako je dosadašnja praksa pokazala veoma mali tiraž, ne više 50 komada, mi smo odlučili da prvih nekoliko brojeva bude besplatno. Delićemo ih po mesnim zajednicama, manifestacijama, ustanovama kako bi stigli do što većeg broja čitalaca. Pratićemo reakcije i u zavisnosti od njih, menjati način distribucije.

Izvor: Subotica.com
Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani" Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani" Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani" Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani" Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani" Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani" Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani" Dani savremene srpske karikature 2016 i promocija novog broja magazina "Dani"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6384

Povezana vest

Povezane teme

milenko kosanovic

dani karikature

dani savremene karikature

magazin dani

vladan stefanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.