Komentara: 20
Pregleda: 2767

„Dani Srpske u Srbiji“ i u našem gradu

21.09.2023. u 09:35h
Izvor: Subotica.com
Subotica je jedan od jedanaest gradova u Srbiji gde će se održati manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, koju već jedanaest godina organizuje Predstavništvo Republike Srpske u našoj zemlji.
„Dani Srpske u Srbiji“ i u našem gradu

„Dani Srpske u Srbiji“ počeli su sinoć u Narodnom pozorištu u Beogradu, a do 26. septembra pripremljen je bogat program širom naše zemlje.

U Subotici će se manifestacija održati u subotu, 23. septembra, kada će u SKC „Sveti Sava” od 18 časova biti predstavljena edicija „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske” Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.  Potom će, od 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće nastupiti Etno grupa „Trag”.   

 O ediciji „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske” u Zadužbini  Dušana Radića govoriće akademik Drago Branković, generalni sekretar ANURS-a, akademik Novo Pržulj, urednik edicije i prof. dr Zoran Govedar, dopisni član ANURS-a. 

Etno grupa “Trag” već više od dve decenije neguje tradicionalnu muziku sa Baklana, pokušava da pronađe stare i zaboravljene pesme i da ih osavremeni kroz svoje moderne aranžmane, te tako približi najširoj publici.

- Cilj manifestacije je da se kroz istoriju, poeziju i umetnost prikažu značaj i lepota srpskog narodnog identiteta, ali i da se prikaže ponuda prirodnih i privrednih potencijala Republike Srpske – navode organizatori. - Ova višednevna manifestacija kroz različite programske aktivnosti podstiče razmenu kulturnih ostvarenja i kulturne baštine, predstavlja prirodne lepote, turistička mesta i rute, ugostiteljstvo, kulinarstvo i vino, i prezentuje investicione mogućnosti. Posebnu saradnju ostvaruju sa zavičajnim društvima i udruženjima u Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 3 nedelje
Komentara: 20
Pregleda: 2767
Povezane teme

dani srpske u srbiji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.