Komentara: 7
Pregleda: 8691

Dani svinja po deveti put u Subotici

18.11.2016. u 16:44h
Izvor: TV Subotica
Manifestacija „IX dani svinja – stari recepti i jela“održava se u Subotici u centru grada. Svi ljubitelji domaće hrane, imaće priliku da  pazare proizvode kako od mangulice, tako i od obične svinje, ali i podolskih goveda.  
Dani svinja po deveti put u Subotici

Subotički trg - u znaku proizvoda od mangulice. Da se kupi ili degustira retka je prilika, budući da meso od ove autohtone vrste svinja teško može da se nađe u trgovinama.

Proizvode iz čuvenog sela Mačkata sa Zlatibora jedan proizvođač po prvi put izlaže u našem gradu. Kaže prodaja ide dobro.

Za sve one koji vole da se zaslade nakon doborg obroka, tu su bombondžije, peče se kurtoš kolač, a na jednoj tezgi i nezaobilazni domaći kolači iz Čuruga.

Dani svinja u Subotici organizuju se po deveti put, a ove godine okupilo se oko 50 izlagača. Prema rečima organizatora, Petera Guljaša, ovaj broj izlagača je istovetan kao prve godine, a problem je što je cena zakupa tezge verovatno skupa za većinu.

Grad je i ove godine podržao manifestaciju.

Dane svinja  organizuje Udruženje za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine, a Subotičani će ovogodišnju manifestaciju moći da posete sve do do 23. novembra.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 8691
Povezane teme

dani svinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.