Komentara: 6
Pregleda: 1882
Video
Foto

Daniel Đivanović na čelu Fondacije "Subotička Sinagoga"

25.07.2024. u 08:15h
Izvor: Subotica.com
Upravni odbor Fondacije "Subotička Sinagoga" u narednom periodu vodiće Daniel Đivanović, predsednik Skupštine grada Subotice. U prisustvu rukovodstva Jevrejske opštine izvršena je primopredaja, simbolično, ključa Sinagoge.
Daniel Đivanović na čelu Fondacije "Subotička Sinagoga"

On je juče preuzeo dužnost od dosadašnjeg predsednika Balinta Pastora.

- Želim da se zahvalim predstavnicima Jevrejske opštine na izuzetnoj saradnji, ove četiri godine su prošle bez trzavica i nesporazuma i zajedno smo radili za opšte dobro. Zahvaljujem i Generalnom konzulatu Republike Mađarske i Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine. Svi zajedno smo se trudili da Sinagoga prvenstveno bude sakralno mesto,a onda i dragulj na kulturnoj i turističkoj mapi našeg grada. Organizovali smo takve kulturne manifestacije koje su bile u skladu sa osnovom namenom građevine i ljudima koji su nam je ostavili u amanet - istakao je Pastor.

Daniel Đivanović na čelu Fondacije "Subotička Sinagoga"Po statutu Fondacije "Subotička Sinagoga" predsednik UO je predsednik Skupštine grada, te je Pastor Đivanoviću simbolično predao ključ možda najlepše Sinagoge u Evropi.

- Ovo je velika čast i obaveza. Nastaviću putem koji je Balint Pastor započeo. Ova secesijska zgrada je deo nas Subotičana, svedoci smo kako je promenila svoj izgled zahvaljujući pomoći Vlade Mađarske i Viktora Orbana. Vreme je proletelo, puno toga je urađeno i nadam se da ćemo se i mi moći pohvaliti ovakvim izveštajem - rekao je Daniel Đivanović.

Uoči svečanosti primopredaje, koordinatorka Fondacije, Hajnalka Ileš, prezentovala je rad prethodnog rukovodstva u četvorogodišnjem mandatu, nakon čega je emitovan kratki film sa konkretnim dešavanjima, promenama i aktivnostima koje su odvijale tokom tog perioda.

Izvor: Subotica.com
Primopredaja dužnosti predsednike UO Fondacije "Subotička sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednike UO Fondacije "Subotička sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednike UO Fondacije "Subotička sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednike UO Fondacije "Subotička sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednike UO Fondacije "Subotička sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednike UO Fondacije "Subotička sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednike UO Fondacije "Subotička sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednike UO Fondacije "Subotička sinagoga"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 16 časova i 14 minuta
Komentara: 6
Pregleda: 1882
Povezane teme

subotička sinagoga

balint pastor

fondacija sinagoga

daniel đivanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.