Komentara: 23
Pregleda: 13245

Davor Štefanek proglašen za najboljeg rvača sveta za 2016. godinu

14.07.2017. u 14:34h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Svetske rvačke federacije Davor Štefanek proglašen je za najboljeg rvača u grčko-rimskom stilu za 2016. godinu, a veliko priznanje biće mu uručeno krajem avgusta u Parizu.
Davor Štefanek proglašen za najboljeg rvača sveta za 2016. godinu

Subotičanin u svoj rvačkoj karijeri za 31 godinu života postigao je zaista mnogo, nedavno se ostvario i u ulozi roditelja i kako kaže za njega je to najveća pobeda i najsjajnija medalja. U svojoj kategoriji do 66 kilograma Davor je na Olimpijski igrama u Riju osvojio zlatnu medalju, obradovao čitavu Srbiju i u neku ruku "otčepio" put drugim nacionalnim selekcijama.

Davor nažalost nije uspeo da uzme najsjajniju medalju na nedavno održanom Prvenstvu Evrope, jedinu koja mu fali u izuzetno bogatoj kolekciji sa svih takmičenja diljem sveta.

Kada smo pozvali Davora za komentar i sam je bio prilično iznenađen jer nedugo pre našeg poziva je saznao o odluci Svetske rvačke federacije, a kako kaže nije ni znao da je bio nominovan.

- Za mene je to velika čast, nijedna osvojena titula za sada ne može da se meri sa tim priznanjem. Kada su mi jutros javili bio sam prilično iznenađen, još uvek nisam svestan ali sigurno je da sam ponosan. Veoma mi je drago da sam baš ja ušao u elitu i dobio ovo prestižno priznanje. - rekao je za naš sajt Štefanek

Protekla, 2016. godina bez sumnje može se reći da je za Davora bila izuzetno uspešna. Posle osvajanja zlatne medalje u Riju usledilo je imenovanje na čelo njegovog Rvačkog kluba "Spartak" za koji se ujedno i takmiči, zatim brojna priznanja među kojima su svakako "Sportista godine Subotice", "Medalja Lajoša Vermeša" i najbolji sportista SDŽ "Spartak". Svoju dugogodišnju vezu sa devojkom Dolores Davor je u decembru prošle godine krunisao brakom, dok je početkom maja ove godine dobio sina Matiju.

Davor Štefanek proglašen za najboljeg rvača sveta za 2016. godinu

foto: Instagram, privatna arhiva

Davor Štefanek proglašen za najboljeg rvača sveta za 2016. godinu

Za svoj veliki uspeh na Olimpijski igrama u Riju zaslužio je svoju "pločicu" na Olimpijskoj česmi na Radijalcu, među brojnim sportskim veličinama i osvajačima olimpijskih odličja rodom iz Subotice.

Štefanek će priznanje primiti na svečanoj ceremoniji tokom Svetskog prvenstva za seniore koje se održava od 21-26. avgusta u Parizu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 dana
Komentara: 23
Pregleda: 13245

Povezana vest

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

davor štefanek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.