Komentara: 14
Pregleda: 3079

Deca iz Gline posetila Tavankut

14.09.2022. u 17:47h
Izvor: Subotica.com
Đaci Osnovne škole "Matija Gubec" iz Tavankuta ugostili su vršnjake iz Gline. U okviru trodnevne posete domaćini su organizovali brojne radionice i druženja, a gostima su predstavili i znamenitosti Subotice i Palića.
Deca iz Gline posetila Tavankut

Nakon tri dana boravka u Tavankutu, đaci Osnovne škole "Glina" vratili su se svojim kućama bogatiji za mnoštvo nezaboravnih uspomena. Najdragocenija su svakako nova prijateljstva.

Deca iz Gline posetila TavankutU Subotici mi je bilo izuzetno lepo, grad je divan. Voleo bih ponovo da se vratim, kako zbog prelepih građevina tako i zbog prijatelja koje sam ovde stekao. Đaci iz Tavankuta su se pokazali kao izvrsni domaćini, organizovali su brojne radionice pa smo izrađivali nakit, magnete i srce prijateljstva - navodi Ivan, đak Osnovne škole "Glina" - Najviše su mi se dopali običaji lokalnog stanovništva, a i hrana u Subotici je zaista fenomenalna. Poseban utisak na mene su ostavili salaši - nadovezuje se dvanaestogodišnji Lazar.

Deca iz Gline posetila TavankutPoseta đaka iz Gline poslednja je faza projekta pod nazivom "Deca Tavankuta deci Gline" koji je započeo neposredno nakon zemljotresa koji se dogodio krajem 2020. godine.

Đaci Tavankuta slali su pisma podrške prijateljima iz Gline. Potom su prikupljali školski pribor za svoje vršnjake pogođene zemljotresom, a sada je realizovana i ova poseta - objašnjava Anita Kopilović, nastavnik OŠ "Matija Gubec" - Zemljotres nam je uništio školu, a bez doma je ostalo više od 200 dece. U tim momentima svaka pomoć prijatelja nam je značila i dobili smo je baš od dece iz Tavakuta. Drago nam je što smo posetili Vojvodinu, a deca su svuda deca i najviše uživaju u druženju. Nadam se da ćemo naredne godine i mi imati priliku da uzvratimo gostoprimstvo - istakla je Robertina Štajdohar, direktorka Osnovne škole "Glina". 

Izvor: Subotica.com
Deca iz Hrvatske (Glina) u poseti vršnjacima iz Tavankuta i Subotice Deca iz Hrvatske (Glina) u poseti vršnjacima iz Tavankuta i Subotice Deca iz Hrvatske (Glina) u poseti vršnjacima iz Tavankuta i Subotice Deca iz Hrvatske (Glina) u poseti vršnjacima iz Tavankuta i Subotice Deca iz Hrvatske (Glina) u poseti vršnjacima iz Tavankuta i Subotice Deca iz Hrvatske (Glina) u poseti vršnjacima iz Tavankuta i Subotice Deca iz Hrvatske (Glina) u poseti vršnjacima iz Tavankuta i Subotice Deca iz Hrvatske (Glina) u poseti vršnjacima iz Tavankuta i Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3079
Povezane teme

tavankut

oš matija gubec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.