Komentara: 14
Pregleda: 3250

Deca iz Goraždevca na prijemu kod Gradonačelnika

28.08.2013. u 16:18h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić sa saradnicima danas je, u Gradskoj kući, primio decu iz Goraždevca na Kosovu i Metohiji. Deca uzrasta od 14 do 18 godina, njih 35, u Subotici borave od 25. avgusta do 1. septembra, u okviru obeležavanja Dana grada, i gosti su Sokolskog udruženja za sportsku rekreaciju i fizičko vaspitanje Subotica i Bunjevačkog kulturnog centra „Tavankut”, iz Tavankuta.
Deca iz Goraždevca na prijemu kod Gradonačelnika

Gradonačelnik je gostima sa prostora Kosova i Metohije poželeo dobrodošlicu, ugodan boravak u našoj sredini i da kroz druženje sa vršnjacima iz Subotice i okolnih naselja steknu prijateljstva koja će ih vezivati za ceo život.

- Za Suboticu je karakteristično upravo ono što u sredini gde vi živite, nažalost, nedostaje, a to su mir, tolerancija i sigurnost. Subotica je grad u kome u miru i slozi živi preko 20 nacionalnih zajednica i naroda, grad sa izuzetno dugom tradicijom međusobnog poštovanja. Sve što ste u našem gradu videli rezultat je prožimanja različitih kultura. Subotica je i grad otvorenog srca, grad koji raširenih ruku prihvata sve dobronamerne ljude. Verujem da ćete ovde uživati, da ćete upoznati nove prijatelje i da će ta prijateljstva dugo trajati, istakao je gradonačelnik Dulić.

Deca iz Goraždevca na prijemu kod Gradonačelnika

U ime gostiju na srdačnoj dobrodošlici zahvalio se Bojan Radulović, predsednik i osnivač Kulturno-umetničkog društva „Metohija”, iz Goraždevca. On je naglasio da članovi KUD „Metohija” nigde nisu tako lepo primljeni kao u Subotici.

- Članovi našeg kulturno-umetničkog društva uglavnom su učenici. Većina njih nije putovala dalje od Kosovske Mitrovice i Kraljeva, tako da mi je veoma drago što je njihov prvi ozbiljniji nastup upravo u Subotici, gradu u kome smo izuzetno lepo dočekani. Raduje me što smo vaši gosti i iskreno vam se zahvaljujem na svemu što ste za nas učinili, rekao je Bojan Radulović.

Deca iz Goraždevca na prijemu kod Gradonačelnika

Tokom prijema, gostima je rečeno da je humanitarna akcija prikupljanja pomoći u hrani, odeći, obući, kućnoj hemiji, školskom priboru i sportskoj opremi, koju su organizovali Sokolsko udruženje za sportsku rekreaciju i fizičko vaspitanje Subotica i grad Subotica okončana i da se akciji odazvalo više od 1.000 Subotičana.

Deca iz Goraždevca na prijemu kod Gradonačelnika

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 3250
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.