Komentara: 0
Pregleda: 2167

Deca na Hrckovom maskenbalu

26.02.2011. u 18:48h
Izvor: RTV Yueco
Deca na Hrckovom maskenbalu

“Hrckov” maskenbal okupio je danas oko stotinu dece iz Subotice u atrijumu Hotela Galerija. U pitanju je sada već tradicionalna manifestacija koju organizuje istoimeni dodatak u Hrvatskoj riječi, a koji izlazi jednom mesečno. Prevashodni cilj i Hrcka i manifestacija koje se u njegovo ime organizuju jeste učenje Hrvatskog jezika na što lakši i zabavniji način.

Iako je bilo planirano da ih bude na stotine, u Atrijumu Hotela galerija okupilo se nekoliko desetina najmlađih Subotičana koji pohađaju nastavu na Hrvatskom maternjem jeziku ili pohađaju časove hrvatskog jezika sa elementima nacionalne kulture. Vremenske prilike su učinile svoje tako da su druženje otkazali njihovi vršanjaci iz drugih mesta bačke i Srema. Maskirani u razne likove okupili su se na Hrckovom maskenbalu.

Hrckov maskenbal održava se po osmi put. Hrcko je zapravo dodatak u nedeljniku Hrvatska riječ, koji izlazi jednom mesečno i namanjen je najmlađima.

U vreme kada roditelji često nemaju novca za kupovinu dečijih časopisa, posebno na manjinskim jezicima, postojanje Hrcka kao dodatka u Hrvatskoj riječi je veoma značajno, ocenila je generalna konzulica republike Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg.

Cilj Hrcka, kako se navodi na sajtu izdavača, je negovanje i nenametljivo savladavanje hrvatskog jezika i pravopisa, uz učešće vaspitača, učitelja, stručnih saradnika, i to kroz deci pristupačne i lagane tekstove obrazovnog karaktera. Izlazi svakog pretposlednjeg petka u mesecu, a prvi broj izašao je u decembru 2003. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2167
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.