Komentara: 0
Pregleda: 2692

Deca razvrstavaju otpad

20.03.2009. u 10:05h
Izvor: RTV Yueco
<p>U pred&scaron;kolskoj ustanovi &ldquo;Na&scaron;a radost&rdquo;, vrtiću &ldquo;Zeka&rdquo; deca razdvajaju otpad. Zaposleni u objektu su među prvima u gradu prepoznali značaj za&scaron;tite životne sredine i na&scaron;e najmlađe sugrađane uče kako se čuva okolina.</p>
Deca razvrstavaju otpad

Vrtrić “Zeka” je 2006.godine dobio komposter i počeo da kompostira, a od nedavno razdvajaju i otpad. Mališani u vrtiću “Zeka” odvajaju papir, plastičnu ambalažu, čepove i baterije.Kontejnere su dobili na poklon od preduzeća “Regionalna deponija” i otpad donose od kuće, kako bi u vrtiću razdvajali i posebno odlagali.Prošle godine sakupljenog 27.000 dinara od prodatog papira i plastike.Od toga novca kupljena klima za objekat, zavese, plastifikatori, igračke za vrtić. Novac koji bude sakupljen od prodatog otpada i ove godine će se iskoristiti za kupovinu neophodnih stvari za vrtić. U vrtiću kažu da u projektu odvajanja otpada učestvuje Osnovna škola “Matko Vuković”, tako da će deca kada krenu u prvi razred nastaviti da brinu o životnoj sredini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2692
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.