Komentara: 3
Pregleda: 6047

Deca sa asfalta na salašu

18.05.2016. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Put pod noge, pa u svet zdravlja - bio je osnovni cilj ekskurzije na koju su pošli učenici prvog razreda OŠ ’’Sonja Marinković’’. Devedeset dva đaka prvaka i njihove učiteljice upoznali su prirodne lepote subotičke okoline.
Deca sa asfalta na salašu

Po rečima Ruže Josić, učiteljice OŠ ''Sonja Marinković'', šetnja Hrastovačkom šumom i upoznavanje njenog raznovrsnog biljnog i životinjskog sveta blagotvorno je delovala na vesele prvačiće koji su imali ’’milion’’ pitanja za lovočuvara. Za decu iz zgrada i sa asfalta pešačka tura šumskim stazama predstavljala je pravo uživanje, tvrdi Ruža.

Drugi deo svoje ekskurzije učenici su proveli na Rokinom salašu koji se nalazi na obali Ludaškog jezera i predstavlja prirodni rezervat zaštičenih ptica, biljaka i riba tipičnih za barske ekosisteme. Salaš, do kojeg još nije stigla struja, obiluje autentičnim zbirkama predmeta i fotografija. Deci su kako kažu najzanimljiviji bili delovi zuba mamuta koji su nekada ovde živeli, kuhinjski predmeti, korito, domaći sapun, parasnička peć.

- "Gde je salaš, tu su i domaće životinje. Mazili smo svinje, ovce, jurili kokoške i morke. Nisu izostale ni igre na salašu kao što su potraga za izgubljenim blagom, skakanje u džakovima, slobodna igra na terenima i igralištu" - priča učiteljica Ruža

Deca sa asfalta na salašu

Deca sa asfalta na salašu

Deca su ovim izletom upoznala svoju bližu okolinu, stekla nova znanja o flori i fauni i o životu i radu ljudi u prošlosti i što je najvažnije, nasmejana se vratila svojim kućama sa željom da se slična ekskurzija ponovo u što skorije vreme.

Hvala učiteljici Ruži što je podelila sa nama ovu lepu dogodovštinu. Ukoliko i vaša škola ima nešto ovako zanimljivo - javite nam se, vrlo rado ćemo to podeliti sa našim posetiocima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 6047
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.