Komentara: 1
Pregleda: 1254
Foto

Deca sa smetnjama u razvoju uče o značaju očuvanja životne sredine

29.11.2022. u 14:18h
Izvor: Subotica.com
Naš grad je domaćin učesnicima Erasmus projekta, koji organizuju „Zeleni Subotice“, a čiji je cilj da razvije inkluzivan i pristupačan STEM obrazovni program za učenike sa različitim vidovima smetnji u razvoju.
Deca sa smetnjama u razvoju uče o značaju očuvanja životne sredine

Tema predavanja na kojima će pored domaćina iz Subotice, učestvovati i gosti iz Španije, Turske, Litvanije, Poljske, Slovačke i Bugraske, biće zaštita životne sredine i sprečavanje klimatskih promena.

- Ovaj projekat treba da približi ekologiju deci sa posebnim potrebama, a predavanja će se održavati u Politehničkoj i školi „Svetomir Bojanin“, a aktivnosti ćemo imati i u prirodi. Ovim želimo da poručimo da i ova deca imaju pravo da znaju šta je ekologija i sve vezano za ovu oblast - objašnjava Mladen Petkovski u ime UG „Zeleni Subotice“.

o završetku projekta očekuje se da učesnici steknu nove veštine u primeni STEM discipline, da s ekod njih podigne svest o potrebi zaštite životne sredine i da se podstaknu da problemi prilaze sa različitih strana kako bi stekli celovitu sliku. Projekat je namenjen i učenicima i nastavnicima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1254
Povezane teme

deca sa invaliditetom

zeleni subotice

osobe sa smetnjama u razvoju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.