Komentara: 1
Pregleda: 4984

Deca u akciji "Jabuka ili limun"

21.09.2012. u 21:04h
Izvor: RTV Yueco
U okviru tradicionalne akcije “Jabuka ili limun” učenici petog razreda Osnovne škole “Miroslav Antić” sa Palića zajedno sa pripadnicima saobraćajne policije učestvovali u regulisanju saobraćaja na raskrsnici ulica Horgoški put i Kizur Ištvana na Paliću.
Deca u akciji "Jabuka ili limun"

Vozači koji su poštovali saobraćajne propise nagrađeni su jabukom i plaketom zahvalnosti, dok su nesavesni kao opomenu dobili limun i plaketu sa molbom da poštuju saobraćajna pravila. Sve u cilju podizanja nivoa svesti kod vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa kao prevencije saobraćajnih nesreća.

Desetak učenika Osnovne škole “Miroslav Antić” na Paliću uključilo se u današnju akciju “Jabuka ili limun”, gde su zajedno sa saobraćajnim policajcima učestvovali u kontroli saobraćaja. Zaustavljenim vozačima koji su poštovali propise deca su delila jabuke, a onima koji nisu poštovali propise uručivačli su limun. Uz adekvatnu zahvalnicu i poruku.

Akcija je dobrodošla i vozačima, pošto ukoliko nisu proštovali propise, nisu dobijali kazne. Tako Amaka Kenjereš nije koristila sigurnosni pojas, a umesto kazne dobila je najslađi limun u životu.

Akcija: Limun ili Jabuka - Palić

Prema statističkim podacima, deca su najugroženiji učesnici u saobraćaju. Najčešće stradaju u naseljima, kada prelaze kolovoz van pešačkog prelaza, a posebno pri izlasku na kolovoz iza parkiranih automobila.

Akcija “Jabuka ili limun” organizuje se u Srbiji od 2008. godine. Ove godine u njoj će širom Srbije učestvovati 72 osnovne škole u 59 gradova Srbije, sa preko 9.500 đaja.

U prethodne četiri godine u akciji je učestvovalo 22.200 đaka iz 187 škola u Srbiji. Organizatori najavljuju da će nastaviti sa akcijom u cilju podizanja nivoa svesti kod vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa kao prevencije saobraćajnih nesreća.

Izvor: RTV Yueco
Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4984

Povezane vesti

Povezane teme

bezbednost u saobraćaju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.