Komentara: 0
Pregleda: 7390

Dečija igraonica u MZ "Mali Bajmok"

09.09.2009. u 10:15h
Izvor: RTV Yueco
Dečija igraonica u MZ "Mali Bajmok"

Mesna zajednica“ Mali Bajmok” otvorila je prvu besplatnu igraonicu za decu sa teritorije Malog Bajmoka. Zaposleni u MZ uspeli su da sagledaju situaciju sa kojom se roditelji suočavaju kada nemaju gde da ostave decu na čuvanje. U vremenu opšte besparice, uz pomoć donatora obezbedili su igračke i uredili prostor gde će deca moći da se igraju i to besplatno.

Igraonica je zamišljena kao prostor gde će mališani moći da proslavljaju rođendane. U prostranom zatvorenom prostoru napravljeno je pravo igralište. Postavljene su ljuljaške, klackalice, penjalice, koševi i puno balona. Na otvaranju, prvi su se zabavljali mališani iz obdaništa “ Hajdi”.

Sredstva iz donacija su najpre iskorišćena za igračke, kako bi igraonica što pre počela sa radom. Sada je u planu adaptacija objekta, posle koje će se nastaviti sa opremanjem igraonice novim igračkama.

Roditelji koji žele da im dete slavi rođendan u igraonici trebalo bi da se u sekretarijatu mesne zajednice blagovremeno raspitaju o slobodnim terminima, kako bi svi zahtevi bili ispunjeni. Edukator koji je obezbeđen preuzeće brigu o deci i potrudiće se da ona što kreativnije iskoriste boravak u igraonici MZ “Mali Bajmok”. Ivana Radinović

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 7390
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.