Komentara: 0
Pregleda: 4051

Dečije pozorište - KUD "Mladost"

04.02.2010. u 12:00h
Izvor: RTV Yueco
<p>Dečije pozori&scaron;te će, do zavr&scaron;etka radova u svojim prostorijama predstave izvoditi u Kulturno umetničkom dru&scaron;tvu &lsquo;&rsquo;Mladost&rdquo;. Posle četiri godine, na neki način izbegličkog statusa, ovo pozori&scaron;te konačno je dobilo prostorije u kome će nesmetano moći da obavlja svoj rad.</p>
Dečije pozorište - KUD "Mladost"

Iako su zbog renoviranja matične scene, glumci Dečijeg pozorišta nekoliko godina radili u uslovima koji nisu pozorišni, entuzijazam im nije posustao. Tako su, prošle sezone odigrali više od 200 predstava. U prostorijama nekadašnjeg pozorišta «Deže Kostolanji», a sada svojim, prošlog vikenda prvi put su dočekali decu.

Planirani datum završetka radova na adaptaciji Dečijeg pozorišta je kraj godine, tačnije 25. decembar. Dečije pozorište tada proslavlja rođendan, jer je davne 1934. na taj datum u nekadašnjem Sokolskom domu, izvedena prva dečija predstava. Repertoar pozorišta i dalje će biti istaknut na starim mestima.

U pozorištu najavljuju i realizaciju ideje o formiranju dramske radionice, koja bi ako sve bude teklo po planu, trebalo da počne sa radom na proleće. Cilj je da predstava koja nastane kao rezultat rada u sekciji postane deo stalnog repertoara Dečijeg pozorišta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4051
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.