Komentara: 0
Pregleda: 1050

Dečje pozorište se iz Sarajeva vratilo sa čak 6 nagrada

03.10.2023. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Dečje pozorište imalo je izuzetno zapažen nastup na 24. Međunarodnom Festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu "Lut fest" koji je održan u Sarajevu. Naši glumci vratili su se sa čak 6 priznanja.
Dečje pozorište se iz Sarajeva vratilo sa čak 6 nagrada

Predstava Dečjeg pozorišta Subotica “Ljubav i violina” u režiji mlade ruske rediteljke Ane Vovčok bila je deo glavnog takmičarskog programa 24. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu “Lut fest”, koji je ove godine održan od 24. do 29. septembra u Istočnom Sarajevu.

U konkurenciji deset pozorišta iz Srbije, Estonije, Francuske, Izraela, Federacije BiH i Republike Srpske, naša predstava osvojila je čak šest nagrada uključujući i Gran pri za najbolju predstavu u celini. Stručni žiri Festivala u sastavu reditelj Bonjo Lungov (Bugarska) - predsednik žirija, dramaturg i reditelj Milan Mađarev (Srbija) i profesor muzike Mladen Janković (Republika Srpska) našoj predstavi “Ljubav i violina” dodelio je šest nagrada, od kojih je prva - Gran pri “Zlatna anima” za najbolju predstavu u celini.

Dečje pozorište se iz Sarajeva vratilo sa čak 6 nagrada - U ovoj predstavi svi vizuelni, muzički i lutkarski elementi realizovani su na vrhunskom profesionalnom nivou - obrazložio je žiri sopstvenu odluku.

Pored ove, Dečje pozorište ponelo je još pet nagrada - za najlutkovitiju predstavu "Kamena ruka - Henrik Jurkovski", zatim nagrada "Poetika lutkarskog izraza Vojislav Vojo Vujanović", Alisa Oligerova ponela je nagradu za najbolje estetsko i tehničko rešenje lutaka, dok u nagradu za animaciju dobili Branislav Trifković za više uloga u ovoj predstavi, i Marta Aroksalaši, za ulogu hiperaktivne bake. 

Dečje pozorište se iz Sarajeva vratilo sa čak 6 nagrada - Osećaj je beskrajno lep, i zaista moram da izreknem veliku zahvalnost organizatoru i publici "Lut festa". Važne su sve nagrade, ali ova, Gran pri, jeste najvažnija. One su na ponos našeg grada i države - rekla je Marta Aroksalaši, direktor Dečjeg pozorišta. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1050
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

dečje pozorište

Marta Aroksalaši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.