Komentara: 3
Pregleda: 3147

Dečji ekološki kamp na Majkinom salašu

05.08.2011. u 17:49h
Izvor: RTV Yueco
Dečji ekološki kamp na Majkinom salašu

Na Majkinom salašu se održava “Dečji eko kamp” koji realizuje Centar za razvoj dečjih interesovanja u okviru projekta “Plava planeta”. Kamp je podržan od strane Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja sa 150.000, a grad sa 15.000 dinara. Direktor akcije “Očistimo Srbiju” zajedno sa predstavnicima grada obišao je mališane koji učestvuju u kampu.

U kampu boravi 40-toro dece u četiri smene od 7 do 11 godina. Mališani na praktičnim primerima uče zašto je važno čuvati prirodu. Najviše su učili o reciklaži I otpadu.

U toku kampa deca se uče koliko je bitno čuvati I štedeti vodu, kako se odvaja otpad za reciklažu, šta je kompostiranje, kako da sačuvaju šume, pišu sa obe strane papita I slično. Bitno je decu od malih nogu učiti kako da čuvaju okolinu.

“Dečji eko kamp” se realizuje u saradnji sa Helen Doron Erli Engliš školom i uz podršku grada i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Održava se od 18 jula do 12.avgusta.

Mališani kroz igru u prelepom ambijetu na Majkinom Salašu imaju priliku da se upoznaju sa ekologijom. Svakog dana iz Subotice deca polaze u 9 I 30, a vraćaju se u 17 časova.

Kroz razne vežbe i igre deca se i vaspitavaju da “biti i razmišljati zeleno” nije teško i da reciklaža nije gnjavaža. Svaka lekcija je interaktiva i zabavna, a cilj je edukacija naših najmlađih da brinu o okolini I nauče svoje roditelje, kako da čuvaju prirodu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3147
Povezane teme

Majkin salaš

ekološki kamp

dečji eko kamp

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.