Komentara: 1
Pregleda: 1466

Dečji inkluzivni festival "Čep fest" održan po prvi put u našem gradu

09.10.2023. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
U Školskom centru "Dositej Obradović" juče je, po prvi put u našem gradu, održan jedinstveni ekološki i inkluzivni dečji festival "Čep fest" koji širom Srbije organizuje Udruženje "Čep za hendikep".
Dečji inkluzivni festival "Čep fest" održan po prvi put u našem gradu

U dvorištu Školskog centra "Dositej Obradović" priliku da se upoznaju, druže i igraju imali su mladi sakupljači čepova i mladi korisnici ortopedskih pomagala. Za više od stotinu mališana predškolskog i školskog uzrasta upriličene su ekološke i inkluzivne radionice, kao i muzički program. 

- Odlično sam se proveo, đaci škole "Dositej Obradović" su divni, potrudili su se da nas lepo ugoste, baš kao i članovi Udruženja "Čep za hendikep". Nisam očekivao da će ovako zabavno biti, baš sam prijatno iznenađen i voleo bih da "Čep fest" bude u naše gradu i sledeće godine - veli predškolac Arsenije Marinković - Doneo sam kesu plastičnih čepova, znam da će zahvaljujući njima biti kupljeno neko pomagalo detetu kom je to potrebno. Moram da pohvalim i druge učesnike, svi su se potrudili da donesu čepove i baš je mnogo sakupljeno.

Dečji inkluzivni festival "Čep fest" održan po prvi put u našem graduUpoznavanje i druženje dece jeste prevashodni cilj "Čep festa", objašnjavaju organizatori iz Udruženja "Čep za hedikep" i dodaju da su Subotičani vrlo revnosni u sakupljanju plastičnih čepova.

- Kroz ovakve manifestacije mališani zapravo podsećaju starije da akcija "Čep za hendikep" postoji i traje i obično posle ovakvih festivala stiže znatno više čepova. Međutim, Subotičane nije potrebno podsećati da akcija postoji i koji je njen značaj, jer je ovaj grad poznat po tome što u njemu žive dobri i humani ljudi koji su uvek ujedinjeni u misiji da pomognu onima kojima je pomoć potrebna - objašnjava Zoran Martinov, osnivač akcije "Čep za hendikep".

Dečji inkluzivni festival "Čep fest" održan po prvi put u našem graduDomaćini iz Školskog centra "Dositej Obradović" potrudili su se juče da u dvorištu ove ustanove ne manjka ljubavi, dečje graje, igre, muzike i plesa. 

Čast mi je da smo ove godine u ulozi domaćina "Čep festa", a značaj ove manifestacije je prvenstveno u njenom inkluzivnom karakteru. Predstavili smo se sa dve muzičke numere koje su ispraćene znakovnim jezikom, na taj način smo pozdravili drugare iz drugih škola - istakla je Nataša Nimčević, direktorka ŠC "Dositej Obradović" - Mi smo potpuno ekološki osvešćena škola i naši učenici vrlo lepo razvrstavaju otpad. Plastične čepove sakupljamo godinama unazad i time dajemo doprinos akciji "Čep za hendikep".

Dečji inkluzivni festival "Čep fest" održan po prvi put u našem graduInače, Udruženje "Čep za hendikep" osnovano je pre tačno 10 godina i do danas je, u okviru njihove akcije, prikupljeno 150 tona plastičnih čepova zahvaljujući kojima je obezbeđeno 150 ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom, pretežno invalidskih kolica, tricikala i uspinjača za stepenice. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1466
Povezane teme

reciklaža

dom učenika Dositej Obradović

Školski centar

nataša nimčević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.