Komentara: 0
Pregleda: 1640

Dečji inkluzivni festival "Čep fest" u nedelju

06.10.2023. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Dečji inkluzivni festival "Čep fest" u nedelju

Subotica će u nedelju (od 10 do 12h), po prvi put, biti domaćin jednodnevnog ekološkog i inkluzivnog dečjeg festivala "Čep fest" koji će biti održan u Školskom centru "Dositej Obradović", a koji organizuje Udruženje "Čep za hendikep". 

ZA 10 GODINA KUPLJENO 150 ORTOPEDSKIH POMAGALA: Udruženje "Čep za hendikep" osnovano je pre tačno 10 godina i do danas je, u okviru njihove akcije, prikupljeno 150 tona plastičnih čepova zahvaljujući kojima je obezbeđeno 150 ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom, pretežno invalidskih kolica, tricikala i uspinjača za stepenice. Akciju "Čep za hedikep" do sada je podržalo više stotina hiljada pojedinaca, desetine nevladinih organizacija i nekoliko stotina privrednih društava, državnih i privatnih preduzeća, sredstva javnog informisanja, kao i državne ustanove, školske i predškolske ustanove, instituti, ambasade...

Cilj festivala je da spojimo mlade sakupljače čepova i mlade korisnike ortopedskih pomagala kroz raznolike edukativne sadržaje, sa više kreativnih radionica i takmičenja u recikliranju čepova. Sve aktivnosti pratiće prigodan muzički program - najavljuju iz Udruženja "Čep za hendikep"Pozivamo sve mališane predškolskog uzrasta, kao i subotičke osnovce da dođu na festival u nedelju. Očekujemo više od stotinu dece. Na festivalu će biti naše transportno vozilo za prikupljanje čepova, pa svi zainteresovani građani  mogu da donesu čepove koje su prikupili u prethodnom periodu. Troje dece koja donesu najviše čepova ćemo posebno nagraditi. Još jednom upućujemo poziv Subotičanima da nam se pridruže u nedelju kako bi motivisali i druge da prikupljaju čepove, jer tako čuvaju životnu sredinu, ali i pomažu osobe sa invaliditetom.

Manifestacija "Čep fest" u Subotici će se održati na inicijativu naše sugrađanke dr Marije Kisin koja čepove sakuplja već punih deset godina i tako pomaže kupovinu ortopedskih pomagala za decu sa invaliditetom.

-  Čepove sakupljam od kada je osnovano Udruženje "Čep za hedikep". Oni su mi obezbedili kutije za odlaganje koje sam postavila u zgradi u kojoj stanujem, kao i ispred moje stomatološke ordinacije i u toj misiji su mi se ubrzo pridružile komšije, pacijenti, kao i đaci iz okolnih škola. Godišnje sakupimo i po 20 velikih džakova - počinje priču dr Kisin, vlasnica stomatološke ordinacije "Eskulap" - Zahvaljujući ovim čepovima kupuju se pomagala osobama sa invaliditetom. Dobar je osećaj kada znate da ste nekome pomogli, a za to je potrebna samo dobra volja i malo truda. Zato pozivam svoje sugrađane da u nedelju dođu na "Čep fest" da se družimo, ali i da širimo svest o značaju akcije "Čep za hedikep".

Za više informacija o ovom udruženju posetite njihov sajt

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1640
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.