Komentara: 3
Pregleda: 1877

Delegacija iz Kine u poseti Subotici

18.05.2013. u 20:54h
Izvor: RTV Yueco
Delegacija privrednika i predstavnika Grada Šaosinga iz Narodne Republike Kine juče je bila u poseti našem gradu. Oni su se pre svega sastali sa predstavnicima Regionalne privredne komore, a nakon toga delegaciju je primio i gradonačelnik Subotice.
Delegacija iz Kine u poseti Subotici

Po rečima predstavnika ove delegacije oni su pre svega došli kako bi se upoznali sa kompletnom situacijom u zemlji, pre svega ekonomskom, u nadi da će naći prostor za međunarodnu saradnju. Predstavnici Regionalne privredne komore iz Subotice zajedno sa svojim gostima obišli su i Slobodnu zonu u Malom Bajmoku.

Pokrajina u kojoj se nalazi grad ŠaoSing je jedna od najrazvijenijih pokrajina u Kini. Po rečima predstavnika ove delegacije oni su poznati po velikom broju učenih ljudi, istorijskih ličnosti, velikih pisaca i kulturnih religija, pa je osim jake ekonomije kod njih veoma razvijen i turizam. Jedna od podataka je da ovu pokrajinu za samo jednu godinu poseti oko 47 miliona turista. Njihov dolazak u Suboticu za sada predstavlja samo istraživanje mogućeg prostora za ulaganje, odnosno upoznavanje sa situacijom u Srbiji.

Po rečima predsednika Regionalne privredne komore Slobodana Vojinovića Kina je u poslednje vreme postala treći partner našeg regiona. Sve potencijale koje Subotica ima gosti će imati prilike i da vide, a konačan cilj jeste neka vrsta saradnje. ATB kompanija koja je od nedavno i vlasnik preduzeća Sever, takođe je u vlasništvu Kine, pa je jedna od glavnih tema svakako bila i budućnost ATB Severa.

Nakon sastanaka u Regionalnoj privrednoj komori goste je primio i gradonačelnik Subotice Modest Dulić, da bi nakon toga posetili Industrijsku zonu u Malom Bajmoku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1877
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.