Komentara: 5
Pregleda: 5623

Deratizacija počinje u ponedeljak

30.11.2012. u 20:08h
Izvor: RTV Yueco
Deratizacija na teritoriji Subotice I prigradskih naselja počinje u ponedeljak. Cilj akcije je da se spreči razmnožavanje glodara koji su prenosnici mnogih zaraznih bolesti, ali I da se zaštite uskladišteni poljoprivredni proizvodi.
Deratizacija počinje u ponedeljak

Iz Gradske uprave apeluju na građane da dopuste radnicima koji obavljaju deratizaciju da obave svoj posao, a Subotičani koji ne budu kod kuće u vreme kada se bude radilo u njihovoj mesnoj zajednici moći će da preuzmu mamak u prostorijama svojih mesnih zajednica. Posao deratizacije je I ove godine poveren novosadskoj firmi “Ciklonizacija”.

Višegodišnja praksa deratizacije na teritoriji grada Subotice I svih prigradskih naselja nastavalja se I ove godine. U ponedeljak će predstavnici firme “Ciklonizacija” iz Novog Sada početi da postavljaju mamke u subotička domaćinstva. Iz gradskog budžeta je za ovaj posao izdvojeno 3 miliona 830.768 dinara , a akcijom će biti obuhvaćeno 55.294 domaćinstava.

Deratizacija bi trebalo da bude završena za mesec dana, zavisno od vremenskih uslova. Ukoliko građani ne budu kod kuće za vreme obavljanja deratizacije u njihovoj mesnoj zajednici, u poštanskim sandučićima će im biti ostavljeno obaveštenje o tome gde se mogu javiti za preuzimanje mamka.

Deratizacija počinje u ponedeljak

Posao deratizacije je I ove godine poveren preduzeću “Ciklonizacija” iz Novog Sada. Na ovom poslu će biti angažovano oko 25 ljudi koji će posao početi u ponedeljak u Velikom I Malom Radanovcu, Novom gradu, Paliću, Hajdukovu, Šupljaku I Bačkim vinogradima. O daljem rasporedu će građani biti obaveštavani plakatima u svjom mesnim zajednicama nekoliko dana unapred.

Deratizacija se I ove godine radi preparatom Mamak B koji po rečima stručnjaka predstavlja moderan, biocidan proizvod odloženog delovanja. Radnici “Ciklonizacije” će raditi ceo dan. Iz ovog preduzeća napominju da preparat ne sme biti dostupan deci I domaćim životinjama, kao I da se uz svaki preparat dobija pismeno uputstvo za rukovanje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5623
Povezane teme

deratizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.