Komentara: 0
Pregleda: 1465

Dešavanja na palićkom Festivalu

21.07.2009. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
<p>Veliku pažnju gledalaca na palićkom filmskom festivalu juče su privukli filmovi &ldquo;Kuća crnih leptira&rdquo; i film koji je prikazan u takmičarskom delu &ldquo;Bazar&rdquo;. Filmovi govore o ljudskim sudbinama u različitim situacijama. Reditelji pomenutih filmova ističu da su zahvaljujući festivalu u prilici da se upoznaju sa načinom stvaranja filmova u drugim Evropskim državama &scaron;to će im biti od velikog značaja u narednom periodu.</p>
Dešavanja na palićkom Festivalu

Radnja filma “Bazar” je smeštena u Turskoj. Govori o jednom trgovcu čija se svakodnevnica sastoji od pića,kockanja,trgovine i varanja mušterije. Njegov san je da ima svoju prodavnicu mobilnih telefona,ali mu nedostaje početni kapital. Reditelj pomenutog filma uvek stvara filmove koji su ekspresionistički sa mnogo fantastičnih motiva,međutim ovaj je drugačiji.

Film “Kuća crnih leptira” je prikazan u okviru ciklusa filmova Novi finski filmovi. Govori o jednom dečaku kojeg su roditelji napustili i maltretirali. Film šalje jasno pitanje gledaocima, a to je da li treba bezuslovno praštati ili ne?

Sutra će u okviru cilkusa Novi Finski film biti prikazano ostvarenje “Zabranjeno voće” sa početkom u 16 i 30 na Otvorenom univerzitetu, dok su na letnoj pozornici planirane projekcije filmova “Moskva,Belgija” u 21 čas i “Rusija 88” u 23 sata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1465
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.