Komentara: 0
Pregleda: 1306

Deset miliona za novi kolektor

14.04.2009. u 09:40h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Ministarstvo za za&scaron;titu životne sredine i prostorno planiranja izdvojiće 12 miliona dinara za izgradnju kolektora u Subotici, dogovoreno je na sastanku ministra ovog resora Olivera Dulića i gradonačelnika Subotice Sa&scaron;e Vučinića.</p>
Deset miliona za novi kolektor

Ugovorom koji je ovih dana potpisan, ministarstvo ekologije će izdvojiti deset, a grad obezbediti još dva miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za zatvaranje otvorenog dela kolektora 3 u Subotici, koji je izvor zagađenja okolnog zemljišta i naselja Prozivka.

- Kolektor predstavlja veliki problem meštanima, a postoji većviše od 30 godina. Toliko dugo se priča i o njegovom rekonstruisanju, ali se dosad ništa nije uradilo, niti su otklonjene ekološke posledice - kaže gradonačelnik Vućinić.

Oliver Dulićje najavio da će Ministarstvo podržati Suboticu u nastojanju da otvori regionalnu deponiju i da uvođenjem reciklaže reši problem odlaganja otpada. On je izrazio nadu da će Subotica „postati lider u akciji Očistimo Srbiju", a većje dogovoreno da se izdvoji pet miliona dinara za uklanjanje 57 divljih deponija u okolini grada. Sredstva će biti obezbeđena iz fonda za javne radove.

- Prethodno je ovo ministarstvo obezbedilo novac za uređenje Palićkog jezera, a u tom paketu bi trebalo da se reši i izgradnja obaloutvrde jezera, o kojoj se većgodinama govori. Završetkom ova dva projekta podigao bi se kvalitet životne sredine i unapredili uslovi za razvoj turizma na Paliću - rekao je ministar Dulić.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1306
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.