Komentara: 1
Pregleda: 1760
Foto

Desire festival od 25. do 30. novembra

04.11.2022. u 13:02h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni festival savremenog pozorišta "Desire" biće održan od 25. do 30. novembra.
Desire festival od 25. do 30. novembra

Tokom šest dana festivala, čiji podnaslov ove godine glasi glasi "No filter", biće odigrano ukupno 9 predstava iz Srbije i regiona, koje će se igrati na sceni pozorišta "Deže Kostolanji", odnosno na sceni "Jadran".

Festival će otvoriti predstava budimpeštanskog pozorišta "Studio K" pod nazivom "Katica iz Hajlbrona". Ona je na repertoaru 25. novembra od 19h i igraće se na sceni pozorišta  "Deže Kostolanji". Nakon toga, od 21h na sceni "Jadran" biće upriličen koncert violiniste Lajka Feliksa - najavio je direktor "Desire" festivala, Andraš Urban.

Desire festival od 25. do 30. novembraDrugog dana festivala, u subotu (26. novembar), biće odigrana predstava "Neron" budimpeštanskog pozorišta "Studio K". U nedelju je na repertoaru predstava "Ana Karenjina" u režiji Mirka Radonjića rađena u koprodukciji podgoričkog dramskog studija "Prazan prostor" i Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" iz Cetinja, kao i slovenačka predstava "Solo".

U ponedeljak (28. novembar)  publika će imati priliku da pogleda još dve slovenačke predstave, "Loše društvo" i " O, kako uobičajeno", a dan kasnije će, na sceni "Jadran", biti odigrana predstava Narodnog pozorišta Sombor "Ibi the great" u mojoj režiji - kazao je Urban.

Poslednjeg dana festivala na programu su predstave "Screenagers vol. 2" i "Umetnik u gladovanju".

Uprkos teškoj finansijskoj situaciji i skromnom budžetu, Urban poručuje da će "Desire" festival i ove godine publici pouditi sadržajan, zanimljiv i kvalitetan program.

Optimistično gledam na festival što se kvaliteta tiče. Iako se suočavamo sa finansijskim problemima, ovaj festival  se i dalje svrstava među najbolje u regionu. Mi smo kao dete sa kojim niko ne želi preterano da se bavi, pa ne možemo održavati konkurentnost sa sličnim festivalima koji se organizuju u znatno boljim okolnostima. Ljudi su očekivali da će sa uspehom festivala rasti i finansijska podrška, ali do toga nije došlo. Ove godine prelazimo na digitalnu komunikaciju, po prvi put nećemo štampati katalog i plakate. Kompletan budžet usmeren je isključivo ka programu - zaključio je sagovornik.

Karte su dostupne od ponedeljka, 7. novembra i mogu se rezervisati i kupiti na blagajni pozorišta "Deže Kostolanji" (Trg žrtava fašizma 5, 024/531-991). Blagajna radi radnim danima od 10 do 13h i od 18 do 20h, kao i subotom od 10 do 13h.

Onjaln prodaja ulaznica na sajtu www.kosztolanyi.org. Ulaznice možete rezervisati i putem mejla ticket@desirefestival.eu, odnosno na broj telefona 064/235-49-39. Cena ulaznica je 600 dinara.

Desire festival od 25. do 30. novembra

Program "Desire" festivala

Petak, 25. novembar

  • 19:00h Pozorište "Deže Kostolanji" - "Katica iz Hajlbrona", režija Mate Heđmegi, Pozorište "Studio K", Budimpešta
  • 21:00h scena "Jadran" - koncert Lajka Feliksa

Subota, 26. novembar

  • 19:00h Pozorište "Deže Kostolanji" - "Neron", režija Mate Heđmegi, Pozorište "Studio K", Budimpešta

Nedelja, 27. novembar

  • 16:00h Pozorište "Deže Kostolanji" - Ana Karenjina, režija Mirko Radonjić, Dramski studio "Prazan prostor" Podgorica i Kraljevsko pozorište "Zetski dom" Cetinje
  • 21:00h Scena "Jadran" - "Solo", režija Nina Rajić Kranjac, Slovenačko omladinsko pozorište "Maska", Ljubljana

Ponedeljak, 28. novembar

  • 19:00h Scena "Jadran" - "Loše društvo", režija Vito Vajs, Slovenačko omladinsko pozorište "Maska", Ljubljana i "Moment", Maribor
  • 21:00h Pozorište "Deže Kostolanji" - "O, kako  uobičajeno", Studio za istraživanje umetnosti igre, Ljubljana

Utorak, 29. novembar

  • 19:00h Scena "Jadran" - "Ibi the great", režija Adraš Urban, Narodno pozorište Sombor

Sreda, 30. novembar

  • 19:00h Pozorište "Deže Kostolanji" - "Screenagers vol. 2 ", režija Đuzepe Čiko i Barbara Matijević, Umetnička organizacija "Omnibus" Zagreb i Premier Stratageme Pariz
  • 21:00h Scena "Jadran" - "Umetnik u gladovanju", režija Alen Šimić, Narodno pozorište Sarajevo
Izvor: Subotica.com
Najava festivala "Desire 2022" Najava festivala "Desire 2022" Najava festivala "Desire 2022" Najava festivala "Desire 2022" Najava festivala "Desire 2022" Najava festivala "Desire 2022" Najava festivala "Desire 2022" Najava festivala "Desire 2022"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1760
Povezane teme

andraš urban

desire festival

pozorište kostolanji deže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.