Komentara: 0
Pregleda: 3332

Devet godina za krivično delo otmice

27.05.2010. u 13:03h
Izvor: RTV Yueco
Devet godina za krivično delo otmice

Veliko veće Višeg suda u Subotici, nepravosnažno je osudilo Srđana Bundra sa Palića zbog krivičnog dela otmice iz čl. 134 i krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333 KZ, na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 9 godina.

U saopštenju Višeg suda se navodi da je Srđan kao član organizovane grupe, koju su činila još i trojica državljana Federacije BiH, učestvovao u otmici oštećenog pokojnog Rasima Husića iz Bjeljine, tako što je trebalo da ga čuva na salašu u okolini Subotice.

Nakon što je oštećeni doveden mrtav u dvorište kuće njegove majke, zatrpao ga je u nekorišćeni bunar, spalio predmete i oprao vozilo sa kojim je dovežen.

Optuženom je produžen pritvor, koji traje od maja prošle godine, dok se ne uputi na izdržavanje kazne zatvora.

Rasim Husić nestao je 21. aprila 2009., a njegov je nestanak porodica Husić prijavila policiji 22. aprila. Otmičari su nazvali porodicu i tražili 150.000 evra za otkup.

Zajedničkim radom bijeljinske policije, policije FBiH i policije Srbije polovinom maja prošle godine uhapšeni su osumnjičeni. Telo Rasima Husića pronađeno je u bunaru u naselju Veliki Radanovac kod Subotice na zemljištu Srđana Bundure.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3332
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.