Komentara: 0
Pregleda: 1997

Deveti broj časopisa 5+

28.05.2010. u 13:28h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
<p>Iz &scaron;tampe je iza&scaron;ao novi broj "Gradskih novina za srednjo&scaron;kolce 5+". Novine su dvojezične, a dele se besplatno po subotičkim srednjim &scaron;kolama.</p>
Deveti broj časopisa 5+

U ovom broju stručni saradnici su Renata Tapai, Branislav Kolar i Siniša Zelen.

Majski broj, posvećen maturantima, donosi niz zanimljivih intervjua. Izdvajamo neke: direktor Ekonomske škole Igor Bem, umetnik Miroslav Jovančić, glumica Marta Bereš i subotički bend Sabadka, zatim vesti iz Medicinske, Tehničke, Hemijsko-tehnološke i Ekonomske škole; likovne i književne radove učenika; pregled novih igrica, filmova, muzičkih albuma i web sajtova; foto-reportažu iz palićkog ZOO vrta; savete lekara i dermatologa; foto-galerije i još mnogo toga interesantnog za srednjoškolski uzrast.

Izdavač novina, koje izlaze već drugu godinu, je Dom učenika iz Subotice, a pod pokroviteljstvom Gradskog veća za oblast obrazovanja, vaspitanja, kulture i informisanja, kao i FOKUS Fondacije.

Tekstove pišu i uređuju učenici iz više subotičkih srednjih škola, pod mentorskom palicom novinarki Margarete Tomo i Tatjane Mandić Takač. Glavni i odgovorni urednik novina je Boris Cupać.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1997
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.