Komentara: 8
Pregleda: 16028

Devojke kupovali, drogirali i prisiljavali na prostituciju

28.03.2009. u 11:19h
Izvor: Blic
<p>Josip Poljaković (47) i Arpad Senci (30) iz Subotice privedeni su u nastavku akcije koju je MUP započeo 18. marta hap&scaron;enjem Bajra Suljkovića, Sabahudina Granica i Gabrijele Imamović zbog sumnje da su u Subotici, Novom Pazaru i na Kosovu vrbovali, kupovali, prodavali, posredovali u predaji i prodaji većeg broja devojaka koje su bile prisiljavane na prostituciju.</p>
Devojke kupovali, drogirali i prisiljavali na prostituciju

- Kriminalna grupa je od sredine 2008. do 18. marta zarad seksualne eksploatacije vrbovala devojke u Subotici obećavajući im pristojan posao u Novom Pazaru, a potom ih prodavala ili predavala Bajru Suljkoviću, zakupcu tamošnjeg noćnog bara ‘'Bristol'' - saopštio je MUP.
Za vrbovanje, odvođenje, prodavanje i držanje devojaka bili su angažovani juče uhapšeni Poljaković i Senci, ali i još nekoliko zasad nepoznatih osoba.
Gabrijela Imamović, kako navodi policija, bila je zadužena za vođenje evidencija o zaradi, nadzor devojaka, ali i za njihovu „obuku'', izgled i ponašanje. Pretresom Gabrijeline sobe u hotelu „Bristol" policija je pronašla 37,6 grama kokaina koji je davan devojkama radi kontrole.
Osumnjičeni Sabahudin Granica tereti se da je obezbeđivao devojke i kontrolisao koliko su one provodile sa gostima.
Policija navodi da je do sada identifikovano više devojaka koje su žrtve seksualne eksploatacije u baru „Bristol'', od kojih je nekoliko zbrinuto u saradnji sa organizacijama zaduženim za prihvat, smeštaj i pomoć žrtvama trgovine ljudima.
Postupak kojim se osumnjičeni terete za trgovinu ljudima u nadležnosti je Okružnog tužilaštva u Novom Pazaru, a policija nastavlja rad na razotkrivanju ostalih članova grupe i njihove uloge u lancu seksualne eksploatacije.

Izvor slike: Mondo Portal

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 16028
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.