Komentara: 0
Pregleda: 392
Foto

Digitalni marketing i poreski sistem u fokusu prvog dela obuke za poljoprivrednike u RPK

04.09.2024. u 12:41h
Izvor: Subotica.com
Prvog dana dvodnevne obuke za male poljoprivrednike i mala prehrambena preduzeća, koja se realizuje u prostorijama Regionalne privredne komore, učesnici su imali priliku da se informišu PDV sistemu kao i o mogućnostima upotrebe digitalnog marketinga u poljoprivredi.
Digitalni marketing i poreski sistem u fokusu prvog dela obuke za poljoprivrednike u RPK

Da li ući u PDV sistem, kakve prednosti oni koji se u tom sistemu nalaze, kako se vode poslovne knjige u poljoprivrednim gazdinstvima - ovo su samo neka od pitanja na koja su poljoprivrednici dobili odgovore u okviru obuke koju realizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede.

Poreski sistem je tako postavljen da ga treba razumeti. Stalna edukacija je neophodna zato što informisan poljoprivrednik će doneti mnogo bolju poslovnu odluku Dakle, ako poznaje poreski sistem, poznaje svoja prava i poznaje svoje obaveze i samim tim će i njegovi poslovni rezultati biti daleko bolji - istakla je Snežana Matejić, poreski i finansijski savetnik - Osim o obavezama onih koji su u PDV sistemu podjednako sam govorila i o davanjima države. Ako uđete u sistem PDV-a ostvarujete pravo na povrat tog istog PDV-a pri nabavci opreme. Govorila sam i o subvencijama, donacijama i tome kako izgleda taj postupak kontrole. Znači država sa jedne strane mora da uzme i zahvati neke poreze da bi odatle mogla tim istim poljoprivrednicima i da vrati.

Digitalni marketing i poreski sistem u fokusu prvog dela obuke za poljoprivrednike u RPKDrugi deo obuke bio je posvećen digitalnom marketingu, odnosno mogućnostima njegove primene u poljoprivredi, a u cilju unapređenja prodajnih rezultata.

- Mogućnosti primene digitalnog marketinga prvenstveno zavise od toga da li je u pitanju osnovna poljoprivreda ili se na tržište plasira neka prerađevina. Što je dalje od osnovne poljoprivrede to što rade poljoprivrednici, imaju značajnije mogućnosti da unaprede svoje prodajne rezultate - navodi Dragan Varagić, savetnik za digitalni marketing i digitalnu transformaciju - Ono što ja potenciram na predavanjima je vrlo jednostavna upotreba stvari koje svako ko ima mobilni telefon i internet već koristi, preciznije govorio sam o tome kako sad te stvari koje već znate da koristite samo da prebacite u kontekst kako to iskoristiti za poslovnu primenu.

Digitalni marketing i poreski sistem u fokusu prvog dela obuke za poljoprivrednike u RPKObuka se nastavlja sutra kada će biti reči o preduslovnim programima, zakonodavnom okviru, proizvodnji tradicionalnih preizvoda, te predstavljeni primeri dobre prakse.

Izvor: Subotica.com
Radionice namenjene poljoprivrednicima i prehrambenim preduzećima Radionice namenjene poljoprivrednicima i prehrambenim preduzećima Radionice namenjene poljoprivrednicima i prehrambenim preduzećima Radionice namenjene poljoprivrednicima i prehrambenim preduzećima Radionice namenjene poljoprivrednicima i prehrambenim preduzećima Radionice namenjene poljoprivrednicima i prehrambenim preduzećima Radionice namenjene poljoprivrednicima i prehrambenim preduzećima Radionice namenjene poljoprivrednicima i prehrambenim preduzećima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 30 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 392

Povezana vest

Povezane teme

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.