Komentara: 2
Pregleda: 1394

Dimitrije Dinić dobitnik nagrade "Bora Stanković" za najbolju mušku ulogu u predstavi "Kus Petlić"

01.11.2022. u 10:02h
Izvor: Subotica.com
Glumac subotičkog Narodnog pozorišta, Dimitrije Dinić dobitnik je nagrade "Borisav Stanković" za najbolju mušku ulogu Pileta Kopileta u predstavi "Kus petlić", rađenoj po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Milana Neškovića. Ova predstava bila je u selekciji 42. "Borinih pozorišnih dana" u Vranju
Dimitrije Dinić dobitnik nagrade "Bora Stanković" za najbolju mušku ulogu u predstavi "Kus Petlić"

Na festivalu, čiji je ovogodišnji slogan bio "Kuda plovi ovaj brod", odigrano je šest predstava, a žiri je jednoglasno odlučio da ovo veliko priznanje pripadne subotičkom glumcu Dimitriju Diniću.

- Zahvaljujem žiriju na dodeljenoj nagradi. Drago mi je što je prepoznao trud koji sam uložio u kreiranje ove uloge koja mi veoma znači. Hvala mojim divnim kolegama iz predstave "Kus petlić" na predanoj saigri, jer bez dobrih partnera nema ni dobre uloge. Najviše hvala vranjskoj publici koja je sa tako velikom pažnjom pratila izvođenje predstave i dala nam podršku. Želim im da još mnogo godina uživaju u divnim predstavama na ovom festivalu i da čuvaju sećanje na velikog Boru Stankovića - kazao je Dinić.

Dimitrije Dinić dobitnik nagrade "Bora Stanković" za najbolju mušku ulogu u predstavi "Kus Petlić"Direktor subotičkog Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić čestitao je Dimitriju na ovom značajnom priznanju i podsetio da u poslednje vreme nagrade stižu sa svih strana.

Zaista je neverovatno koliko smo priznanja dobili u ovom kratkom periodu. To govori o kvalitetu naših predstava, što je rezultat požrtvovanog rada. Dimitriju mogu samo da kažem bravo i izrazim zahvalnost kompletnom timu što je u naše pozorište stigla još jedna značajna nagrada - izjavio je Nikolić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1394
Povezane teme

Narodno pozorište

nagrada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.