Komentara: 0
Pregleda: 3008

Direktor svima obećao posao

05.10.2010. u 16:29h
Izvor: Dnevnik Online
Direktor svima obećao posao

U subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje uručeni su sertifikati po projektu zapošljavanja mladih za deset personalnih asistenata i deset gerontodomaćica.

Kako je rekao direktor Filijale Zlatko Panić, reč je o međunarodnom projektu započetim prošle godine, u saradnji s kancelarijom Međunarodne organizacije rada, a sredstva su osigurana iz Fonda za zapošljavanje mladih, kojeg su zajedno osnovali Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Italije.
-Program je prvobitno namenjen onima koji danas najteže nalaze put do zaposlenja, a to su osobe s prvim i drugim stepenom stručne spreme do 30 godina života, nezaposlenim ženama od 30 do 45 godina i osobama s invaliditetom. U program smo uspeli da uključimo 112 osoba s evidencije subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, koje su tokom obuke stekle nova znanja i veštine i, što je najbitnije, dobiće sertifikate kojima će ubuduće to moći i dokazati. Ono što posebno raduje jeste da je, od 112 polaznika obuke, njih 23 zasnovalo radni odnos - rekao je Zlatko Panić.

U ovaj projekt, koji se privodi kraju, do sada se uključilo četrnaest poslodavaca, te Gerontološki centar i Otvoreni univerzitet kao institucije.
-Svima koji završavaju obuku poručujem da ne stanu. Već sledećeg dana izaći će neka nova generacija koja će imati slična znanja i, ukoliko se i dalje ne budete usavršavali, vrlo brzo ćete ostati bez konkurentske prednosti u odnosu na druge nezaposlene - istakao je programski direktor Otvorenog univerziteta Pavle Budinčević.

- Mi smo već zaključili ugovore o radu sa šest ljudi od 20, a sve ostale obaveštavam da će svako buduće zapošljavanje u Gerontološkom centru biti iz vaših redova. Stoga očekujem da ćemo u sledećih osam meseci zaposliti svih 20 polaznika i samo od vas i vašeg odnosa prema poslu i našim korisnicima zavisiće koliko ćete dugo ostati radnici Gerontološkog centra, a ja vam želim da ostanete do penzije - rekao je direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3008
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.