Komentara: 0
Pregleda: 1779

Diskriminacija žena

08.03.2009. u 08:42h
Izvor: RTV Yueco
<p>Povodom Dana žena, 8. marta, sindikati su od države zatražili da učini sve kako bi se ženama u Srbiji osigurao dostojan rad i pristojan život.</p>
Diskriminacija žena

Aktivistkinje sindikalnih organizacija podsećaju da formula, za koju su žene organizovano počele da se bore pre više od sto godina, podrazumeva pravo na osmočasovno radno vreme, redovnu platu, legalan rad, plaćen prekovremeni rad, godišnji odmor i bolovanje.

Upozoravaju da su danas u Srbiji u najtežem položaju žene starije od 50 godina koje su ostale bez posla, a imaju više od 20 godina radnog staža. Zbog toga pozivaju nadležne da učine sve da bi se rešio problem ne samo tih, već i svih dugih zaposlenih žena.

Aktivistkinje smatraju da su u Srbiji žene izložene diskirminaciji jer su njihove plate 16 odsto niže od onih koje muškarci dobijaju za isti posao. Prema njihovim rečima, žene u Srbiji se suočavaju i sa mobingom, seksualnim uznemiravanjem i zlostavljanjem.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1779
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.