Komentara: 3
Pregleda: 798

Diskusija “(Ne)osetljivost društva na problem nasilja nad ženama i decom” večeras u bioskopu "Lifka"

28.11.2022. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Premijera dokumentarnog filma “Ne tiče me se” i panel diskusija “(Ne)osetljivost društva na problem nasilja nad ženama i decom” održaće se u večeras od 18 do 20 časova, u bioskopu "Lifka".
Diskusija “(Ne)osetljivost društva na problem nasilja nad ženama i decom” večeras u bioskopu "Lifka"

Premijera se održava povodom globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", a organizuje ju Američka ambasada u Srbiji uz podršku Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

- Nasilje nad ženama, pored toga što krši osnovna ljudska prava, ugrožava fizičko i mentalno zdravlje žena, dovodi do rodne nejednakosti, diskriminacije i negativnih stereotipa što dugoročno utiče na dobrobit i blagostanje cele zajednice. Kada se to nasilje dešava u porodici, decu, kao svedoke ovog nasilja, možemo da smatramo pasivnim žrtvama, a neretko u takvim sredinama i sami postaju žrtve porodičnog nasilja - poručuju iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Imajući to u vidu, nakon emitovanja dokumentarnog filma, sledi panel diskusija „(Ne)osetljivost društva na problem nasilja nad ženama i decom”, na kojoj će govoriti relevantni stručnjaci iz lokalne vlasti, institucija i organizacija na ovu temu.

Zašto je nasilje nad ženama i decom globalni problem? Da li je nasilje nad ženama proizvod dugogodišnje sistemske rodne/polne nejednakosti? Kako se ono odražava na decu? Šta mi kao društvo činimo povodom toga? Da li nas nasilje sve dehumanizuje? - neke su od tema koje će biti pokrenute na tribini koja je otvorena za javnost, uz obaveznu prijavu putem online formulara zbog ograničenog broja mesta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 798
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.