Komentara: 0
Pregleda: 2722
Foto

Dizanje tegova: Subotica se može ponositi svojim predstavnicima

07.06.2024. u 08:48h
Izvor: Subotica.com
Juče je na centralnom gradskom trgu održana promocija ovog drevnog olimpijskog sporta, u okviru kojeg su članovi subotičkog "Spartaka" sugrađanima predstavili ovaj sport, razbijajući brojne zablude koje o njemu postoje. Budući da je ovaj sport sve popularniji ne samo kod nas, već i u svetu, ne čudi podatak da subotički klub ima više aktivnih članova nego ikad - oko 70.
Dizanje tegova: Subotica se može ponositi svojim predstavnicima

Dizanje tegova je težak sport, koji zahteva izuzetne pripreme i treninge, ali ima i brojne benefite. 

 - Ovaj sport je dobar za razvoj snage, eksplozivnosti, kao i motorike, sve što je potrebno, u nekoj meri razvija. Pozvao bih mlade ljude da makar pokušaju, da probaju da se bave ovim sportom. To nije naivan sport, težak  je - ističe Aleksandar Saulić, koji se dizanjem tegova bavi 6 godina, i za to vreme uspeo je da se okiti bronzom na Evropskom prvenstvu u Bukureštu prošle godine. 

Dizanje tegova: Subotica se može ponositi svojim predstavnicima

Cilj promocije bio je da se pre svega mladi upoznaju sa ovim sportom, budući da je u našem gradu ovaj sport u izuzetnom usponu a da postoje brojne zablude kada je dizanje tegova u pitanju, i da ga često mešaju sa drugim sportovima. 

 - Dizanje tegova je i kod nas i u svetu  u ekspanziji. Takmičari Kluba dizača tegova "Spartak" prošle godine osvojili su titule do 15, do 17 i do 20 godina, dok smo kod seniora bili drugi. Ove godine smo, posle prvog kola, i kod seniora u velikoj prednosti, vrlo je moguće da će ove godine ovi mladi ljudi uzeti titule u svim kategorijama - kaže Ervin Rožnjik, trener "Spartaka" - Ideja je da mi našim sugrađanima pokažemo šta je olimpijsko dizanej tegova. Često mešaju dizanje tegova sa drugim sportovima snage, u teretanama i bodibildingom i slično, a mi želimo da pokažemo da dizanje tegova mogu da treniraju i deca, uz stručni nadzor. Ovo je jedan od bazičnih olimpijskih sportova, koji je bio na svim olimpijskim igrama. 

Dizanje tegova: Subotica se može ponositi svojim predstavnicimaDizanje tegova: Subotica se može ponositi svojim predstavnicimaS obzirom da je ove godine Subotica evropski grad sporta, Evropska federacija dizača tegova prepoznala je baš naš grad kao mesto u kome treba podržati mlade nade ovog sporta. 

 - Još u davna vremena, najbolji dizači tegova sa ovih prostora dolazili su iz Subotice. Tako smo još 2014. identifikovali ozbiljan talenat koji se zove Tamaš Kajdoš, koji je osvojio medalju na Olimpijskim igrama mladih. Pokrenule su se još neke aktivnosti i u Subotici i u Srbiji. Subotičani su, u međuvremenu uspeli da osvoje 16 medalja na Evropskom prvesntvu, 9 medalja na Svetskom prvenstvu, jednu medalju na OI mladih, a mi smo kao savez uspeli da rastemo i da napredujemo. Subotica je evropski grad sporta, i Evropska federacija dizača tegova to treba da podrži, i oni su se sa tim složili - objašnjava prof. dr Milan Mihailović, generalni sekretar Evropske federacije za dizanje tegova i predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova.

Dizanje tegova: Subotica se može ponositi svojim predstavnicima

Izvor: Subotica.com
Promocija sporta dizanja tegova Promocija sporta dizanja tegova Promocija sporta dizanja tegova Promocija sporta dizanja tegova Promocija sporta dizanja tegova Promocija sporta dizanja tegova Promocija sporta dizanja tegova Promocija sporta dizanja tegova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2722
Povezane teme

dizanje tegova

klub dizača tegova spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.