Komentara: 1
Pregleda: 4264

Đaci ponovo u klupama

19.01.2016. u 17:38h
Izvor: RTV Studio B
Posle odmora tokom zimskog raspusta, đaci su spremno dočekali školske obaveze. Drugo polugodište će za učenike do 7. razreda biti završeno 15. juna, dok će osmaci na raspusti ići dve nedelje ranije. Učenicima 8. razreda će drugo polugodište biti i najteže, jer ih očekuje završni ispit.
Đaci ponovo u klupama

Posle tri nedelje odmora, đaci su ponovo u školskim klupama. Dok su mlađi osnovci slobodno vreme koristili za odmor i igru, učenici osmih razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, sa kojima smo razgovarali, su i tokom raspusta mislili na školske obaveze i završni ispit.

Već 27. januara, kada se slavi školska slava, Sveti Sava đaci će imati prvi nenastavni dan. Prvi mali predah od školskih obaveza čeka ih 15. i 16. februara, kada je državni praznik, dok će od 24. do 29. marta imati i prolećni raspust. Đaci će slobodni biti i tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od 29. aprila do 3. maja. Drugo polugodište će sigurno biti najteže učenicima osmih razreda, koji zbog završnog ispitana raspust idu već 1. juna. Na završnom ispitu će i ove godine polagati tri testa:iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test iz 5 predmeta.

U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ pripremna nastava za završni test je počela još u prvom polugodištu. Nastavnici kažu da ukoliko dete redovno pohađa pripremnu nastavu, ne postoji potreba za dodatnim pohađanjem privatnih časova. Održavanje pripremne nastave će biti intezivirano tokom drugog polugodišta, a posebno nakon 1. juna.

Izvor: RTV Studio B
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4264
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.