Komentara: 2
Pregleda: 5024

Đaci se vraćaju u školske klupe

14.01.2020. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
Nakon zimskog raspustva, učenici osnovnih i srednjih škola sutra će ponovo sesti u školske klupe, kada će i zvanično početi drugo polugodište. Ipak, odmora će i u ovom polugodištu biti na pretek, ali ne za sve, budući da osmake očekuje završni ispit u junu.
Đaci se vraćaju u školske klupe

"Šareni" kalendar - takav je kalendar drugog polugodišta za đake osnovnih i srednjih škola, koje pored redovnog prolećnog raspusta, od 10. do 20. aprila, očekuje još i nekoliko neradnih dana. Prvi takav biće 17. februara, kada će se obeležiti Dan državnosti, a imaće i dva neradna dana za prvomajske praznike.

- U našoj školi je sve spremno za početak drugog polugodišta, koje je nešto duže u odnosu na prvo, a prva aktivnost koju pripremamo jeste svečanost za Svetog Savu, koja će se obeležiti u svim subotičkim školama 27. januara. Deca su već spremna i čekaju da se vrate u školske klupe - kaže Mirjana Stevanović, direktorka OŠ "Matko Vuković".

Đaci se vraćaju u školske klupe

Ipak, ne treba zaboraviti da je drugo polugodište mnogo teže i napornije za đake, budući da se u njemu bore za uspeh na kraju godine, a dodatni pritisak je na učenicima osmih razreda, koje u ovom polugodištu očekuje polaganje male mature.

- Imamo oko 80 osmaka i njih najpre očekuje probni završni ispit, koji će biti 27. i 28. marta, dok će se pravi završni ispit održati 17, 18. i 19. juna - dodaje Stevanović.

Kako bi se što bolje pripremili za polaganje male mature, za učenike osmog razreda školska godina će se završiti nešto ranije, tačnije 2. juna, dok će svi ostali đaci na zasluženi letnji raspust otići 16. juna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5024
Povezane teme

Mirjana Stevanović

raspust

subotica srednje škole

osnovne škole subotica

školska godina

drugo polugodište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.