Komentara: 16
Pregleda: 2369

Do sada predato više od 900 komada oružja

19.06.2023. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Od 8. maja do danas, na teritoriji Severnobačkog okruga predato je više od 900 komada oružja, više od 60.000 komada municije i više od 200 komada minsko-eksplozivnih sredstava, među kojima su i ručno-raketni bacači.
Do sada predato više od 900 komada oružja

Akcija predaje oružja traje do 30. juna, te Policijska uprava Subotica apeluje na građane da iskoriste priliku i bez posledica predaju nelegalno oružje.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva sve građane da iskoriste mogućnost i do 30. juna predaju svoje oružje u najbližoj policijskoj upravi, stanici ili policijskoj ispostavi. Apelujemo na sve građane da budu odgovorni i predaju sve vrste oružja, delove oružja, minsko-eksplozivnih sredstava ili municije – poručuje Dušan Savić, zamenik načelnika Odeljenja policije PU Subotica. - Oni koji nisu u mogućnosti da lično dođu, mogu da kontaktiraju pripadnike policijske uprave, koji će preuzeti oružje i municiju, bez dodatnog dokazivanja porekla i identifikovanja vlasnika, kao i krivično-prekršajne odgvornosti. Takođe, oružje čiji je vlasnik preminuo može da se preda u ovom periodu, kao i trofejno oružje, odnosno svo oružje bez obzira da li može biti upotrebljeno ili ne

Do sada predato više od 900 komada oružjaPodsetimo, akcija „Predaj oružje“ pokrenuta je na teritoriji cele naše zemlje posle dve velike tragedije, masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u Mladenovcu, koje su se dogodile početkom maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 2369
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

oružje

vatreno oružje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.