Komentara: 0
Pregleda: 4160

Dobrotvorni koncert grupe "Ethnokor"

12.01.2016. u 21:42h
Izvor: Subotica.com
Nakon duže pauze, publika će u subotu sa početkom od 19.30 časova na sceni Jadran, Narodnog pozorišta, imati priliku da uživa u koncertu grupe „Ethnokor“.
Dobrotvorni koncert grupe "Ethnokor"

Iako je bio jedan od vodećih muzički sastava tokom 90-tih, ansambl koga danas čini šest umetnika kao što su Arpad Bakoš, Miroslav Jovančić, Geza Kučera, Ervin Palfi, Zoran Dukić i Daniel Francia, već nekoliko godina nije imao nastup u Subotici.

„Već dugo nismo svirali u Subotici, iako smo poslednjih godina često nastupali u regionu, posebno u Mađarskoj. Želja nam je bila da se skupimo i napravimo koncert. Biće to neka vrsta podsećanja, ali ćemo publici prikazati i jedan potpuno nov reperoar“, rekao je član sastava „Ethnokor“, Miroslav Jovančić.

Kao gosti, na koncertu će nastupiti i Balša Pešikan na violini, Leonid Pilipović poznat kao multiinstrumentalista i Dejan Anđelović na fruli.

„Nadamo se dobro odzivu publike, a mi ćemo se potruditi da im pružimo dobru zabavu. Oni koji su nekad imali priliku da nas čuju, znaju da je naša muzika utemeljena na folklornom nasleđu, nasleđu narodne muzike i komponovane gradske muzike, ali prerađena kroz naše aranžmane. Mi ne želimo da čuvamo tradiciju i rekonstruišemo autentične zvuke, mi samo uzimamo te teme i sa njima se igramo kao što slikar to čini sa motivom ili pisac sa nekom idejom i pravimo neku vrstu konglomerata svih žanrova i stilova“, dodao je Jovančić.

Inspiraciju za stvaranje ansambl „Ethnokor“ crpi iz melodija sa Balkana, iz Srbije, Makedonije, Mađarske i dela Rumunije.

„Zvuk koji mi stvaramo nalikuje nekad ozbiljnoj muzici, ali i džezu. Stilski smo otvoreni, te svako od nas ima autorsku slobodu da unese svoju ličnost“, ističe Jovančić.

Ulaznice će se, po ceni od 350 dinara, moći kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta, uoči i na dan koncerta. Prihod od prodaje ulaznica biće doniran Odeljenju otorinolaringologije Opšte bolnice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4160
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.