Komentara: 22
Pregleda: 8088

Dodatna novčana pomoć nezaposlenim građanima i podrška privredi

21.03.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Dodatna novčana pomoć nezaposlenim građanima i podrška privredi

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je u trećem paketu pomoći privredi i građanima, u iznosu od dve milijarde evra,  jedna od novina jednokratna isplata svim nezaposlenima u iznosu od 60 evra.

- Bilo je nedoumica oko toga da li pomoći samo one koji su ostali bez posla tokom pandemije ili svim nezaposlenima, i odlučeno je da to budu svi nezaposleni kojima će država u junu isplatiti 60 evra - reko je juče ministar prilikom gostovanja na TV "Prva", dodavši da će se detalji znati kada ova Odluka bude usvojena. - Prošle godine pomoć je bila usmerena ka tome da se održe radna mesta, sada želimo da i onima koji nemaju posao damo jednu vrstu podrške i optimizma, te da pokriju neke svoje troškove.

Ministar Mali podsetio je da 28. aprila kreće prijava svih punoletnih građana koji žele 60 evra pomoći od države, kao i da će prvih 30 evra biti isplaćeno u maju, a drugih 30 u novembru. Penzioneri će dobiti još 50 evra i za to ne treba da se prijavljuju.

- U maju idemo sa prvih 30 evra, u junu sa 60 dodatnih za nezaposlene, u septembru 50 evra za penzionere i u novembru idemo sa poslednjih 30 evra - objašnjava ministar Mali. - Što se tiče privrede, polovinu minimalne zarade za tri meseca po zaposlenom pored mikro, malih i srednjih preduzeća dobiće i velika preduzeća. Prijava je u toku, a već u aprilu kreće prva isplata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 8088
Povezane teme

siniša mali

jednokratna isplata

jednokratna pomoć penzionerima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.