Komentara: 4
Pregleda: 2964

Dodatna sredstva za "Hrvatsku kuću" u Preradovićevoj

28.07.2021. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Vlada Hrvatske na nedavno održanoj sednici odobrila je dodatnih 266 hiljada evra za izgradnju "Hrvatske kuće" u Subotici i kadrovsko jačanje hrvatske zajednice u Srbiji. Prvobitno je za ovu namenu obezbeđeno 173 hiljade evra.
Dodatna sredstva za "Hrvatsku kuću" u Preradovićevoj

U objektu ovog kapitalnog projekta hrvatske zajednice nalaziće se Nacionalni savet hrvatske nacionalne manjine (NSHNM), Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, izdavačka kuća i redakcija "Hrvatske riječi".

U maju 2018. godine kupljeno je građevinsko zemljište pored postojećeg zdanja (Preradovićeva 13) u kojem se trenutno nalazi sedište NSHNM i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i stavljeno na raspolaganje hrvatskoj zajednici za buduće potrebe. Aktuelni saziv NSHNM-a odlučuje da na tom zemljištu izgradi objekat za gore navedenu namenu. 

- Ovaj kapitalni projekat hrvatske zajednice u Republici Srbiji, prvi koji sa pozamašnim iznosom u celosti finansira Vlada Republike Hrvatske, spada među prioritetne ciljeve NSHNM-a predviđene u izbornoj platformi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini „HRvati ZAjedno“ - ističu u Nacionalnom savetu hrvatske manjine.

Dodatna sredstva za "Hrvatsku kuću" u PreradovićevojDodatna sredstva za "Hrvatsku kuću" u PreradovićevojRadovi na izgradnji započeli su početkom maja, trenutno je u izgradnji podrumski deo, a očekuje da spoljni građevinski radovi budu završeni do kraja godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2964

Povezana vest

Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

hrvatska kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.