Komentara: 3
Pregleda: 2253

Dodela paketa socijalno ugroženim porodicama

16.10.2013. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Prema podacima Centra za socijalni rad u Subotici ima između 10 i 12 hiljada socijalno ugroženih lica, rečeno je povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva. Tim povodom Grad Subotica, u saradnji sa Centrom za socijalni radi i Crvenim krstom otpočela je distribuciju hrane i higijenskih paketa u vrednosti od 3 miliona dinara.
Dodela paketa socijalno ugroženim porodicama

Počevši od ovog meseca pa do kraja zime biće podeljeno 2100 paketa sa hranom i 243 higijenska paketa za socijalno ugrožene porodice, koje će odrediti Centar za socijalni rad.

Od ukupnog broj paketa do 21. oktobra biće podeljeno 770 paketa sa osnovnim životnim namirnicima i higijenskim proizvodima, koji su već predati mesnim zajednicama. Odatle će se paketi biti predati porodicama koje je Centar za socijalni rad odredio.

Po podacima Centra za socijalni rad u Subotici ima oko 12 hiljada porodica koju su socijalno ugrožene, odnosno porodice koje su na margini siromaštva. Za dodelu redovne socijalne pomoći na spisku Centra za socijalni rad je 3600 domaćinstava, a dok je za jednokratne pomoći do sada iz gradskog budžeta potrošeno nešto više od 5 miliona dinara, a za dodelu paketa još 3 miliona dinara.

Paketi sa hranom i higijenom biće raspoređeni tokom čitave zime, jer tada sugrađani koji su socijalno ugroženi neće moći sebi da obezbede finansije određenim sezonskim poslovima, kao što je to slučaj tokom godine.

Ispod donje granice siromaštva u Srbiji živi više od 100.000 ljudi. Nezaposlenost ne stagnira, već je svakim danom u porastu, dok su zaposleni u stalnom strahu od gubitka posla, što ne daje optimistične izglede da će se situacija skoro popraviti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2253
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.