Komentara: 2
Pregleda: 4400
Video
Foto

Dodeljena priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari"

09.08.2024. u 10:32h
Izvor: Subotica.com
Sinoć je, u Velikoj većnici Gradske kuće, održana svečanost u okviru koje su dodeljena priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari". Ovogodišnji laureati su glumac Gabor Mesaroš, slikarka Emeše Kovač Pečkai i pesnik Jasmin Ademović.
Dodeljena priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari"

Glumac Gabor Mesaroš i slikarka Emeše Kovač Pečkai, priznanje "Dr Ferenc Bodrogvari", dožvljavaju kao potvrdu za dosadašnji rad, ali i kao nešto što ih obavezuje da u budućnosti budu još bolji.

- Veoma mi je drago što sam nominovan. Kao umetnik koji deceniju i po radi u pozorištu "Kostolanji Deže" mogu da kažem da mi je izuzetno drago što sam dobio priznanje "Dr Ferenc Bodrogvari". Ova nagrada obavezuje sve dobitinike i moramo da razmišljamo o tome kako dalje da napredujemo i da još više uradimo kako za naš grad tako i za našu državu i okolinu - naveo je Mesaroš - Veoma sam zahvalna što sam dobila ovu nagradu. U ovom gradu sam provela srednjoškolske dane, a potom sam školovanje nastavila u Budimpešti i uvek sam na put ka mađarskoj prestonici kretala sa željom da znanje koje tamo steknem donesem u ovaj grad. Za mene je ovo priznanje potvrda sam na putu na kom treba da budem - nadovezala se Kovač Pečkai.

Dodeljena priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari"Nagrada je sinoć uručena i mladom književniku Jasminu Ademoviću koji je doskora bio predsednik subotičkog ogranka Saveza književnika u otadžbini i rasejanju.

- Zahvalan sam mom gradu što je prepoznao moj aktivni angažman na polju promocije kulturnog stvaralaštva, naročito kada je u pitanju lepa pisana reč - kazao je Ademović.

Dodeljena priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari"

Priznanje koje nosi ime velikog filozofa, pisca i profesora, dodeljuje se istaknutim mladim muzičkim, književnim i likovnim umetnicima i stvaraocima.

- Ovom nagradom dajemo priznanje za način na koji rade i stvaraju ceneći što su ciljeve svog profesionalnog i stvaralačkog deovanja formulisali i realizovali na način da ujedno služe i zajednici kroz podizanje kvaliteta kulturnog života Subotice i ugleda  našeg grada u zemlji i inostranstvu. Oni su ti koji svojim radom ostvaruju, daju primer celoj zajednici - kazao je predsednik Skupštine grada, Daniel Đivanović.

Dodeljena priznanja "Dr Ferenc Bodrogvari"

Podsećamo, ova nagrada prvobitno je nosila ime Šaman, čiji je Bodrogvari bio prvi dobitnik, a nedugo nakon njegove prerane smrti, pokrenuta je inicijativa da se priznanje za stvaralaštvo nazove po njemu.

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“ Dodela priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“ Dodela priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“ Dodela priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“ Dodela priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“ Dodela priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“ Dodela priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“ Dodela priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 dana i 7 časova
Komentara: 2
Pregleda: 4400
Povezane teme

priznanje

nagrada

priznanje "Dr Ferenc Bodrogvari"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.