Komentara: 2
Pregleda: 3418

Dodeljene diplome i nagrade za najbolje mlade matematičare

11.04.2013. u 17:43h
Izvor: RTV Yueco
Dodeljene diplome i nagrade za najbolje mlade matematičare

U Velikoj većnici Gradske kuće učenicima osnovnih škola dodeljene su diplome i pohvale za rezultate postignute na okružnom takmičenju iz matematike, koje je proteklog vikenda održano u OŠ “Kizur Ištvan“. Za učenike od 6. do 8. razreda, sada sledi državno takmičenje. Ko će od nagrađenih učenika, predstavljati Suboticu na  državnom takmičenju,  odlučiće  Komisija iz Beograda, na osnovu postignutih rezultata na državnom nivou.

Najozbiljniji kandidat za državno takmičenje je učenica 6. razreda OŠ“Miloš Crnjanski“, Minja Vuković. Pored matematike, Minja je pokazala zavidne rezultate i na tamičenjima iz fizike i srpskog jezika.

Društvo matematičara Subotice svake godine  svečano dodeljuje diplome učenicima koji su ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima. Predstavljanje uspešnih učenika široj javnosti ima za cilj afirmaciju nauke i pravih vrednosti. Današnjom dodelom diploma završen je ciklus takmičenja za osnovce od 4. do 6. razreda, dok starije osnovce sada čeka državno takmičenje.

Pored diploma, učenicima su dodeljene i prigodne nagrade, koje su obezbedili brojni sponzori.

Izvor: RTV Yueco
Dodela nagrada mladim matematičarima Dodela nagrada mladim matematičarima Dodela nagrada mladim matematičarima Dodela nagrada mladim matematičarima Dodela nagrada mladim matematičarima Dodela nagrada mladim matematičarima Dodela nagrada mladim matematičarima Dodela nagrada mladim matematičarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3418
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.