Komentara: 2
Pregleda: 3916

Dodeljene stipendije najboljim studentima

28.02.2011. u 14:40h
Izvor: RTV Yueco
Dodeljene stipendije najboljim studentima

U Velikoj većnici Gradske kuće dodeljene su stipendije najboljima studentima Grada Subotice. Stipendiju u mesečnom iznosu od 8400 dobilo je 50 studenata. Uslovi konkursa bili su, pre svega, uspeh, a potom i deficitarnost zanimanja, kao i poznavanje jezika sredine.

Jasmina Margetić jedna je od 50 najboljih studenata grada Subotice. Jasmina je na trećoj godini medicine Univerziteta u Novom Sadu i do sada nije bila korisnica ni jedne stipendije. Stipendija Grada Subotice, kako kaže, mnogo će joj značiti u nastavku školovanja. Jasmina nam je otkrila da po završetku studija namerava da se vrati u rodni grad.

Skupština Grada Subotice donela je odluku da stipendira najbolje studente Grada. Iako je reč o 8400 dinara mesečno, koji studentima, prema rečima nadležnih u lokalnoj samoupravi, ne mogu u potpunosti obezbediti lagodan studentski život ova finansijska pomoć trebalo bi da im pruži uverenje da grad računa na njih u budućnosti.

Među nagrađenima najviše je bilo studenata medicine i matematikike. Uslovi konkursa bili su pre svega ostvaren uspeh i deficitarnost zanimanja, a dodatni poeni dobijali su se i za poznavanje jezika sredine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3916
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.