Komentara: 3
Pregleda: 2121

Dodeljeni paketići za decu sa invaliditetom i decu bez roditeljskog staranja

27.12.2013. u 14:34h
Izvor: RTV Yueco
Za 217 mališana do 10 godina bez roditeljskog staranja kao i za mališane sa posebnim potrebama koji su na porodičnom smeštaju, a nalaze se u evidenciji Centra za socijalni rad, u Holu Nove opštine Grad je organizovao dodelu novogodišnjim paketića. Iz gradskog budžeta izdvojeno je oko stotinu trideset i pet hiljada dinara za nabavku prazničnih paketića.
Dodeljeni paketići za decu sa invaliditetom i decu bez roditeljskog staranja

Za decu bez roditeljskog staranja i decu sa posebnim potrebama koja se nalaze na porodičnom smeštaju u 145 porodica, a nalaze se na evidenciji centra za socijalni rad, Grad je izdvojio oko 135.000,00 dinara za nabavku novogodišnjih paketića. Deca do 10 godina starosti su u Holu Nove opštine dobila paketiće slatkiša.

Novogodišnji paketići podeljeni su deci na osnovu spiska koji je gradu dostavio Centar za socijalni rad. U ovoj ustanovi napominju da je interesovanje onih koji mogu da pomognu najveće tokom novogodišnjih praznika, ali apeluju na sve koji bi mogli da pomognu da to čine i tokom ostatka godine. Tokom decembra je jedan privatan vrtić obezbedio novogodišnje paketiće za četrdesetoro mališana od 3-7 godina, a članovi Rotar akt kluba su obezbedili 31 paket sredinom decembra.

Podela novogodišnjih paketa organizovana je u dva termina tokom prepodneva u Holu Nove opštine, a mališane je obradovalo i druženje sa Deda Mrazom. Dečje pozorište Subotica besplatno je izvelo novogodišnju predstavu za prisutne mališane.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2121
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.